Amazon Prime Day 2021 onthuld: vanaf deze datum heel veel korting!

Apps Wesley Akkerman 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Amazon heeft bekendgemaakt wanneer de volgende Amazon Prime Day plaatsvindt. Dit jaar koop je veel spullen met korting in juni. De speciale kortingparade vindt jaarlijks plaats en is de uitgelezen kans (tech)producten goedkoop in huis te halen.

Amazon heeft bevestigd dat we Amazon Prime Day dit jaar iets eerder mogen verwachten dan voorgaande jaren. Normaliter vindt Prime Day in juli plaats, maar dit jaar is besloten het evenement naar voren te halen en in juni te organiseren. Dat maakt Chief Financial Officer Brian Olsavsky bekend tijdens een press call.

Amazon Prime Day 2022 in juni

Helaas is het zo dat Olsavsky nog geen precieze datum bekendgemaakt heeft, dus daar moeten we nog even op wachten. Maar de man heeft wel verteld dat Prime Day op een dag valt die goed uitpakt voor de klanten van het bedrijf en ook in het voordeel werkt van de verschillende winkeliers.

Amazon Prime Day
Amazon op je smartphone. (Afbeelding: Unsplash / Christian Wiediger)

De reden dat dit jaar niet voor juli gekozen is, heeft onder meer te maken met het idee dat er in juli wederom vertraging kan optreden qua verzending en verscheping. Juli is namelijk een populaire vakantiemaand, dus dat kan daar invloed op uitoefenen. Maar dat is niet de enige reden die aangehaald wordt.

De Olympische Spelen

Een andere reden voor het vervroegen van de kortingparade is het feit dat in juli de Olympische Spelen 2021 plaatsvindt. Dat gebeurt vanaf 23 juli tot en met 8 augustus in Japan. Daar gaat dan dus veel aandacht naar uit, waardoor er minder aandacht is voor het koopfestijn dat Amazon Prime Day heet.

5 geniale Amazon gadgets om het leven een stuk makkelijker te maken

Amazon laat verder weten dat Alexa je op de hoogte kan houden over de datum van Prime Day 2021. Vorig jaar vond Prime Day door de pandemie plaats in oktober. Destijds waren er een aantal aantrekkelijke deals voor mensen die op zoek waren naar smartphones, laptops en andere, populaire elektronica.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CNET

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen