Instagram Live gaat de concurrentie aan met het populaire Clubhouse

Apps Wesley Akkerman 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Instagram Live krijgt nieuwe opties waarmee de dienst een stapje dichterbij de grootste concurrent van dit moment komt: Clubhouse. Gebruikers van de functionaliteit kunnen ook hun microfoon en camera uitschakelen tijdens een livesessie, waardoor de druk van zo’n livestream wellicht een beetje minder wordt.

Door het uitschakelen van de mic of camera, kunnen livestreamers voor een kort moment uit hun rol stappen, op adempauze komen, en daarna weer aan het gesprek deelnemen. De nieuwe opties moeten ervoor zorgen dat gesprekken veel soepeler verlopen en op een natuurlijke wijze wendingen kunnen aannemen, wanneer daar ruimte voor is.

Instagram Live versus Clubhouse

Wanneer je de camera uitschakelt en de mic aan laat staan, dan heb je als het ware de Clubhouse-ervaring al te pakken. Wanneer mensen geen camera op hen gericht hebben, zijn ze vaak eerder bereid (langer) deel te nemen aan gesprekken. En het biedt streamers ook een aantal andere mogelijkheden.

Deze geheime minigame kan je gratis spelen op Instagram
Instagram op je smartphone. (Afbeelding: Unsplash / Claudio Schwarz)

Zo kunnen ze bijvoorbeeld in contact komen met mensen uit hun community of andere gesprekken voeren, terwijl ze ondertussen huishoudelijke klusjes doen, bijvoorbeeld. Live streamen hoeft sowieso niet meer zonder camera, dus de kan is groot dat er veel meer livecontent op Instagram Live gaat verschijnen.

Hosts hebben voorlopig pech

Als host van een gesprek heb je pech, want jij kan dan niet je mic of camera uitschakelen of andere mensen het zwijgen opleggen. Instagram belooft echter beterschap in de toekomst. Op een later moment moeten er namelijk veel meer functies beschikbaar gesteld worden voor hosts van livesessies.

Instagram rolt functionaliteit uit die kwetsende DM’s moet voorkomen

De nieuwe functies voor Instagram Live worden op dit moment wereldwijd uitgerold naar iedereen. Het maakt niet uit of je Android of iOS gebruikt. Ondertussen moeten Facebook-gebruikers wachten tot na de zomer: dan krijgen ze toegang tot hun eigen versie van een Clubhouse-kloon op hun platform.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techcrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen