Amazon komt in 2024 met Fallout-serie en wij kunnen niet wachten

Films & Series Jeroen Kraak 24 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Het verfilmen van games is op dit moment ontzettend populair in Hollywood. In 2024 kan je een nieuwe top game verwachten op Amazon Prime Video. Het werkt aan Fallout.

Series en films gebaseerd op games lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Uncharted, Halo, Super Mario, Gran Turismo, Sonic en natuurlijk The Last of Us zijn slechts enkele voorbeelden. Bovendien kunnen we binnenkort zelfs Horizon en God of War verwachten. Volgend jaar kunnen we een andere toptitel toevoegen aan dit rijtje die op Amazon Prime Video verschijnt.

Amazon Prime hoopt op een The Last of Us

Vroeger schoten gamers in de stress als een game verfilmd werd. De komst van The Last of Us heeft dat veranderd en liet zien dat het ook fantastisch gedaan kan worden. Binnenkort neemt Amazon Fallout onder handen. Een game die zich als geen ander leent voor een goede basis voor een serie door z’n verhaal en setting.

De serie die is gebaseerd op de Fallout-games werd al in 2020 aangekondigd, maar nu weten we eindelijk wanneer deze op televisie is te zien. In een tweet maakt de streamingdienst bekend dat de titel in 2024 verschijnt.

Veel details over de Fallout-serie op Amazon Prime Video zijn nog niet bekend. In de tweet laat de streamingdienst weten dat de serie zich afspeelt in Vault 33 in Los Angeles. We mogen best wat van de serie verwachten, want hij wordt gemaakt door de makers van Westworld.

We weten in ieder geval al welke acteurs we in de Amazon Prime Video-serie gaan zien. Zo zijn er rollen weggelegd voor Moises Arias, Johnny Pemberton, Aixa Kendrick en Walton Goggins.

Fallout als game

Het kan natuurlijk zijn dat je nog nooit de Fallout-games hebt gespeeld. Deze spelen zich af na een een kernoorlog in de toekomst die de wereld verwoest. Veel mensen worden blootgesteld aan straling terwijl anderen hebben kunnen schuilen in bunkers, de zogenoemde Vaults. Deze bunkers werden echter gebruikt voor experimenten van de overheid.

De games spelen zich af nadat je uit zo’n Vault komt. Wat ook opvalt is dat de wereld een combinatie is met kenmerken uit de jaren ’50 (auto’s en inrichting van huizen), maar met moderne technieken zoals robots en andere machines.

Het is dus een zeer interessante setting voor een serie, waar je als maker dus ontzettend veel mee kunt. Het is daarmee ook een risico voor Amazon Prime Video. Hoewel de game dus een ideale setting heeft is het verhaal in de spellen veel minder van belang als een The Last of Us. Die game moest het juist van het goed geschreven script hebben.

Films over games zijn niet altijd belabberd bewijzen deze voorbeelden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen