Hoe je minder betaalt voor het duurder geworden Amazon Prime Video

Apps Mark Hofman 2 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Vanaf vandaag verhoogt Amazon Prime Video de prijs van zijn maandabonnement. Waar je als Nederlander eerst 2,99 euro per maand betaalde voor de streamingdienst, moet je binnenkort 4,99 euro per maand betalen. Maar dat hoeft niet.

Er zijn verschillende manieren waarop je de nieuwe prijzen, die voor nieuwe leden vanaf november en bestaande leden vanaf december ingaan, kunt verlagen. Het verschil is niet heel groot, maar alle kleine beetjes helpen.

Amazon Prime Video is vanaf nu iets duurder

Verschillende platformen spreken over het gebrek aan onderbouwing voor de prijsverhoging van Amazon Prime Video. Naast het feit dat het dit wel doet (“we blijven investeren in Amazon Prime om het lidmaatschap nog waardevoller te maken”), hoeft het dat wat mij betreft ook niet eens.

Amazon Prime Video kostte je tot nu toe niets en dat gaat het ook niet doen. Het aanbod van de streamingdienst is uitstekend voor de prijs van 4,99 euro per maand. Het is in ieder geval een uitstekend voorbeeld voor Netflix en Disney+, door advertenties links te laten liggen en een 4K UHD-resolutie te bieden.

Lord of the Rings the RIngs of Power House of the dragon Amazon Prime Video
Lord of the Rings is terug. (Afbeelding: Amazon/Matt Grace)

Maar mocht je die 4,99 euro per maand echt te veel vinden, omdat je bijvoorbeeld op de kleintjes let, dan heb ik nog wel een fijne tip voor je. Waar collega Jeroen Kraak namelijk een mail kreeg met de nieuwe prijs van 4,99 euro per maand, kreeg ik een mail met de nieuwe prijs van 4,49 euro.

Scoor de streamingdienst goedkoper

De manier waarop we het abonnement hebben afgesloten, is de reden waarom mijn abonnement goedkoper is dan dat van Jeroen. Hij deed het via de officiële weg op Amazon zelf, ik deed het via de App Store op mijn iPhone.

Waarom ik precies minder betaal, snap ik gezien de commissie die bedrijven aan Apple moeten afdragen, ook niet zo goed. Maar boeien, ik betaal minder voor de enige Amazon-dienst die ik in de afgelopen jaren heb gebruikt.

@wantnl

Facebook en Instagram krijgen na Apple ook een klap van Europa 🤯 #facebook #instagram #meta #apple #technieuws #techtok

♬ origineel geluid – WANT

Mocht je geen iPhone hebben of het verschil van 50 cent niet heel veel uitmaken (best logisch), dan is het ook mogelijk om eindelijk een jaarabonnement af te sluiten. Dat maakt Amazon Prime Video in zijn mail bekend.

Wie voor die optie kiest, zal in één keer 49,90 euro moeten betalen en krijgt vervolgens 12 maanden toegang. Amazon Prime Video geeft je dus twee maanden gratis. Omgerekend betaal je dus 4,16 euro per maand.

Tel uit je winst!

YouTube’s tegenoffensief: adblockers verleden tijd dankzij (smerig) trucje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen