Among Us 2 een maand na aankondiging alweer geschrapt

Games Jelle van Es 24 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een gamer bent die graag naar Twitch-streams kijkt, dan is de kans groot dat je daar de game Among Us voorbij is gekomen. De game is daar namelijk een grote hit. Een tijdje geleden werd bekendgemaakt dat er aan een vervolg werd gewerkt.

En dat is inmiddels alweer oud nieuws. De ontwikkelaars hebben besloten om de stekker uit Among Us 2 te trekken en zich te volledig te focussen op het origineel en die game beter te maken dan dat hij nu is.

Among Us 2 is er al niet meer

Op de website laat één van de ontwikkelaars, PuffballsUnited, weten dat het plan om aan een vervolg te werken in de koelkast is gezet. En eigenlijk is dat wel logisch. Wanneer er besloten wordt om aan een vervolg te werken, dan wordt meestal het origineel genegeerd. Dat is nu niet verstandig, met de enorme populariteit van Among Us. Sinds deze qua populariteit omhoog is geschoten en massaal via Twitch wordt gestreamd, is hij ook enorm vaak gedownload. Dan is het beter om te werken aan nieuwe content en verbeteringen om zo het succes van de game vast te houden.

Wie is de verrader? (Afbeelding: Among Us)

De ontwikkelaars zelf lieten dit er over weten:

Een interessante game

Among Us is een interessante game, waarbij je met een aantal spelers terecht komt op een ruimteschip. Daar is het zaak om alles gezamenlijk te onderhouden, zodat je leven blijft. Er is echter één speler die de opdracht heeft om zijn medespelers stil te vermoorden. Elke keer dat zoiets gebeurt, ontstaat er een stemronde en moet men besluiten wie de verrader is. De persoon met de meeste stemmen wordt dan uit het ruimteschip gegooid. Daarbij is de kans overigens groot dat de verkeerder er uit wordt gegooid. Het is een beetje te vergelijken met een concept als Wie is de Mol? En dat zorgt waarschijnlijk ook voor de grote aantrekkingskracht. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen