Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 sep 2020

Among Us 2 een maand na aankondiging alweer geschrapt

Wanneer je een gamer bent die graag naar Twitch-streams kijkt, dan is de kans groot dat je daar de game Among Us voorbij is gekomen. De game is daar namelijk een grote hit. Een tijdje geleden werd bekendgemaakt dat er aan een vervolg werd gewerkt.

En dat is inmiddels alweer oud nieuws. De ontwikkelaars hebben besloten om de stekker uit Among Us 2 te trekken en zich te volledig te focussen op het origineel en die game beter te maken dan dat hij nu is.

Among Us 2 is er al niet meer

Op de website laat één van de ontwikkelaars, PuffballsUnited, weten dat het plan om aan een vervolg te werken in de koelkast is gezet. En eigenlijk is dat wel logisch. Wanneer er besloten wordt om aan een vervolg te werken, dan wordt meestal het origineel genegeerd. Dat is nu niet verstandig, met de enorme populariteit van Among Us. Sinds deze qua populariteit omhoog is geschoten en massaal via Twitch wordt gestreamd, is hij ook enorm vaak gedownload. Dan is het beter om te werken aan nieuwe content en verbeteringen om zo het succes van de game vast te houden.

Wie is de verrader? (Afbeelding: Among Us)

De ontwikkelaars zelf lieten dit er over weten:

Us devs have had several long discussions about what we want to do with the game. When do we stop working on Among Us 1? What content goes into Among Us 2? The main reason we are shooting for a sequel is because the codebase of Among Us 1 is so outdated and not built to support adding so much new content. However, seeing how many people are enjoying Among Us 1 really makes us want to be able to support the game and take it to the next level. We have decided to cancel the sequel and instead put all our focus into improving Among Us 1. All of the content we had planned for Among Us 2 will instead go into Among Us 1. This is probably the more difficult choice because it means going deep into the core code of the game and reworking several parts of it. We have lots of things planned and we’re excited to bring new content to everyone as you continue to enjoy playing!

Een interessante game

Among Us is een interessante game, waarbij je met een aantal spelers terecht komt op een ruimteschip. Daar is het zaak om alles gezamenlijk te onderhouden, zodat je leven blijft. Er is echter één speler die de opdracht heeft om zijn medespelers stil te vermoorden. Elke keer dat zoiets gebeurt, ontstaat er een stemronde en moet men besluiten wie de verrader is. De persoon met de meeste stemmen wordt dan uit het ruimteschip gegooid. Daarbij is de kans overigens groot dat de verkeerder er uit wordt gegooid. Het is een beetje te vergelijken met een concept als Wie is de Mol? En dat zorgt waarschijnlijk ook voor de grote aantrekkingskracht. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Among Us 2 een maand na aankondiging alweer geschrapt
Sluiten