Elektrische fiets: vijf redenen om de Ampler Curt (niet) te kopen

Elektrische fietsen Jelle van Es 15 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

De elektrische fiets of de e-bike is vandaag de dag niet meer uit het verkeersbeeld weg te denken. Steeds meer mensen maken er gebruik van en de keuze er in is ook steeds groter. Wie niet veel geld te besteden heeft, kan bij de Lidl of de Aldi al snel een relatief goedkope fiets scoren. Maar als je iets wilt dat net wat meer allure heeft, dan is de Ampler Curt elektrische fiets een uitstekende keuze.

De Ampler Curt elektrische fiets is een product van Ampler. Die bedrijf werd in 2014 opgericht als een hobbyproject van drie vrienden in Tallinn Estland. Zij bouwden eerst een prototype en lanceerde vervolgens in 2016 een succesvolle Indiegogo-campagne. Inmiddels is het 2019 en is het bedrijf uitgegroeid naar 30 werknemers en is het gevestigd in Duitsland. De Ampler Curt is daarbij het huidige paradepaardje, maar ze hebben ook de Stout en de Stellar op de markt. Dit zijn de vijf redenen om de Ampler Curt (niet) te kopen.

#1 Oogt niet als een elektrische fiets

Als je aan een elektrische fiets denkt, dan denk je aan een fiets met een enorme batterij. De ene keer is die verwerkt in een houder op het frame, terwijl hij de andere keer onder de bagagedrager zit. Maar bij de Ampler Curt elektrische fiets is hij mooi het frame weggewerkt. Daar kan hij niet uit worden gehaald, wat dus wel betekent dat je even moet nadenken hoe je hem gaat opladen. Een stopcontact in de schuur of in de gang is wat dat betreft enorm handig om te hebben. Maar als je er eenmaal mee rondrijdt, dan lijkt het net alsof je op een normale fiets losgaat. En dat oogt toch wel wat beter.

And
De Ampler Curt elektrische fiets (Bron: Ampler)

#2 Lekker licht

Een ander groot voordeel van de Ampler Curt elektrische fiets is dat hij licht is. Mocht je hem binnen moeten opladen, dan til je hem makkelijk naar binnen, want hij weegt slechts 13,5 kilo. Dat is een slok op de borrel in vergelijking met andere fietsen. Die zijn meestal al rond de 20 kilo en vaak nog een stuk hoger. Ook scheelt dit wanneer je hem in van die hoge fietsenrekken moet zetten die je wel eens op het station ziet staan. Met het grootste gemak til je hem er nu in.

Ampler Curt elektrische fiets (Bron: Ampler)

#3 De Ampler Curt beschikt over genoeg power

Daarnaast beschikt hij over genoeg kracht. In Nederland heb je natuurlijk een maximale snelheid van 25 kilometer per uur en je krijgt genoeg ondersteuning om die snelheid snel te halen. Bij het stoplicht vlieg je zo weg. Belangrijker is echter de actieradius en die is met 70 kilometer meer dan genoeg. Dat betekent dat je er bijna drie uur lang op maximale snelheid mee kan rondrijden en dat is meer dan genoeg voor je dagelijkse ritjes naar werk en terug. Maar ook voor een eventueel ritje door de natuur op een zondag.

Hier laad je hem op (Bron: Ampler)

#4 Sssstil

En wanneer je dan rondrijdt op de elektrische fiets, dan hoor je ook niet dat het een elektrische fiets is. In veel gevallen maakt zo’n fiets nogal wat geluid wanneer je flink op de trappers gaat staan en de motor wordt aangevoerd. Maar bij de Ampler Curt heb je daar geen last van. Stilletjes zoef je door de straten heen. Het hebben van een bel om je medefietsers te waarschuwen is wat dat betreft wel een must.

Het stuur (Bron: Ampler)

#5 Wel wat prijzig

Aan elk voordeel zit een nadeel. En wat dat betreft is de Ampler Curt elektrische fiets wel voorzien van een prijskaartje om even door te bijten. Hij is vanaf 2890 euro te koop en dat is bijna drie keer zoveel als een simpele elektrische fiets van Aldi of Lidl. En zelfs een iets meer premium elektrische fiets kun je al snel voor onder de 2000 euro scoren. Maar dan heb je niet een model die zo licht is en totaal niet oogt als een elektrische fiets.

Met de toevoeging van de Ampler Curt elektrische fiets aan het aanbod heb je dus meer keuze. Zelf een proefrit willen maken? Dat kan hier. Wil je meer lezen over dit soort fietsen? Kijk dan zeker hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen