Gamer bouwt Amsterdam perfect na in City Skylines

Games Jelle van Es 15 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Soms zit je op Twitter en kom je iets tofs tegen. Vanochtend kwam ik langs deze Tweet van Jurian Ubachs, die een video deelde van City Sylines. Daarin was het iemand gelukt om Amsterdam echt perfect na te bouwen.

City Skylines is een game in de stijl van SimCity, waarbij het aan de speler is om een stad op te bouwen. Daarbij krijg je te maken met diverse uitdagingen en vind ik het zelfs al lastig om de stad groot en bewoonbaar te maken. Maar deze speler lukt het dus om Amsterdam perfect na te bouwen.

Amsterdam in City Skylines

Hoe de speler het precies voor elkaar heeft gekregen, dat weet ik niet. Er is waarschijnlijk wel gebruik gemaakt van wat mods en het spelen met code, maar dan nog. Het is en blijft fascinerend om te zien hoe goed Amsterdam is nagemaakt in City Skylines. De video is een paar minuten lang en begint op de Dam. Nadat daar wordt uitgezoomd, krijg je een goed beeld van de totale stad, waarbij Noord overigens ontbreekt. Volgens de maker heeft dat te maken met de beperkingen die de game uiteindelijk heeft. Dus met het pondje naar Noord zit er even niet bij. Maar dat mag de pret van deze video absoluut niet drukken.

Goed, als we verder kijken naar de City Skylines-video van Amsterdam, dan zien we hoe goed de verschillende grachten zijn gemaakt en hoe het verkeer zich daar langs manoeuvreert. Ook de A10 die buiten de stad omgaat is goed nagemaakt. Datzelfde mag gezegd worden voor de verschillende parken in de stad. Zowel het Westerpark als het Vondelpark is uitstekend nagemaakt. Maar ook het gebied rondom het Museumplein met het Rijksmuseum is een trekpleister in de game. Een ander leuk detail zijn de verschillende trams die goed zijn nagemaakt en waarbij een hoop beginnen bij het Centraal Station. En tot slot is ook Schiphol van de partij.

Op reis uit je stoel

Op deze manier kun je toch afreizen naar Amsterdam terwijl je in stoel zit. In totaal zijn er zo’n 275.000 mensen die in deze stad in City Skylines wonen, wat uiteindelijk een stuk minder is dan in het echt. Blijkbaar woont men in de game een stuk ruimer dan in het echt.

Cities Skylines review: steden bouwen op de Playstation 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen