Android 12 krijgt nieuwe feature die je smartphone binnenkort verbetert

Apps Wesley Akkerman 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Uit gelekte informatie blijkt dat Android 12 (verwacht in 2021) een handige functie krijgt in het kader van opslagmanagement. Vooral de mensen die het moeten doen met weinig opslagruimte zullen hier blij van worden. Er kan namelijk automatisch ruimte vrijgemaakt worden.

Hoewel Android 11 eigenlijk nog maar net officieel uitgebracht is (en heel veel mensen nog wachten op de upgrade voor hun smartphone), kijkt de techwereld alweer vooruit naar wat Android 12 te bieden heeft. Er is nog niet heel veel bekend over de volgende versie van het Android-besturingssysteem, maar ondertussen is er al wel wat info gelekt. Zo krijgt 12 mogelijk een functie die nu app hibernation genoemd wordt.

Android apps 10 Dark Mode
Android logo (Afbeelding: Google)

Met die functie kan het systeem op de achtergrond ruimte vrijmaken. Apps die al een tijdje niet gebruikt worden, worden in winterslaap gelegd. In dit geval houdt dat in dat alle data van die app verwijderd wordt, zoals de cache en onnodige gegevens. Met de release van Android 11 trekt het systeem al rechten terug van ongebruikte apps en nu gaat Google dus een stapje verder. Je bent natuurlijk vrij om zo’n app ook te verwijderen, maar dan ben je ook je persoonlijke gegevens kwijt. De winterslaap voorkomt dat laatste.

Eerste info Android 12

De eerste ontwikkelaarsversie van Android 12 wordt in de komende weken verwacht. Dan verwachten we ook meer info over het systeem, aangezien developers graag nieuwe dingen delen. Het is echter niet te zeggen dat we dan meteen meer te weten komen over app hibernation. Het kan namelijk zijn dat de optie nog niet goed werkt of dat Google toch besluit dat de functie (voorlopig) zijn weg niet vindt naar je smartphone.

Omdat veel telefoons geen uitbreidbaar geheugen hebben en het soms moeten doen met 64 GB aan ruimte of minder, is het goed om te zien dat Google nog steeds actief werkt aan oplossing in het kader van opslagmanagement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AOSP

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen