Android 13 moet je leven op dit gebied een stuk makkelijker gaan maken

Apps Wesley Akkerman 11 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Android 12 nog maar net beschikbaar is en weinig gebruikers over de software beschikken, blikken we alvast vooruit op Android 13. Eerder lekten er al wat mogelijke functies, en daar komt nu een gelekt nieuwtje bij. Gebruik je je smartphone vaak voor het afspelen van media? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Android 13 biedt mogelijk een functie aan genaamd ‘tap to transfer’. Wanneer je dicht in de buurt bent van een andere Android-smartphone, dan komen er chipnotificaties in beeld te staan met een speciale melding. Ben je nog niet dichtbij genoeg, dan lees je dat je nog iets dichterbij moet staan.

Android 13 biedt handige functie aan

Dit werkt mogelijk ook wanneer je dicht in de buurt bent van een Android-tablet of Chromecast-apparaat. Wanneer je dichtbij genoeg staat, dan kun je op de chipnotificatie tappen om je media over te brengen van het ene naar het andere apparaat. Je krijgt een notificatie wanneer het proces eenmaal voltooid is.

Android 12 interface
De nieuwe interface van Android 12 (Afbeelding: Google)

De functionaliteit lijkt op een soortgelijke iPhone-optie, waarmee je met een simpele tap je media overzet naar de slimme HomePod-speaker. De functie klinkt nog een beetje abstract en dat komt doordat die nog niet volledig ontwikkeld is. De eerste Android 13-bèta voor ontwikkelaars verschijnt mogelijk volgende maand al en dan horen we er wellicht meer over.

Nog niets is zeker

Aangezien Android 13 nog wel even op zich laat wachten (de release vindt waarschijnlijk in oktober plaats), weten we niet zeker of deze functie er daadwerkelijk aankomt. Tot aan de release moeten we dus nog maar afwachten welke functies de nieuwste versie van het besturingssysteem aanbiedt.

Hoe de transfer precies plaatsvindt, dat is ook nog niet duidelijk. Wellicht gaat dit via nfc of bluetooth (of zoiets als Ultra-Wide-band). Ook is nog niet duidelijk of muziekapps ondersteuning moeten inbouwen. Het kan wel een handige optie zijn waarmee je met een simpele tap je afspeellijst overhevelt van het ene naar het andere apparaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Police

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen