Wanneer krijgt mijn OnePlus smartphone de Android 12 update?

Smartphones Mark Hofman 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Android 12 is eindelijk officieel een feit. Het nieuwe besturingssysteem van Google werd al even geleden aangekondigd, maar ziet nu ook daadwerkelijk het daglicht. Al kun je met je OnePlus smartphone helaas nog geen gebruikmaken van de volledige versie van het systeem.

Eerder deze week werd bekend dat de OnePlus 9 en 9 Pro toegang krijgen tot de beta van het besturingssysteem. Dat houdt in dat mensen OxygenOS 12 alvast kunnen testen, maar dat dus nog niet iedere OnePlus telefoon voorzien wordt. Wanneer kun jij de update verwachten?

Deze OnePlus-smartphones worden voorzien

Bijna alle smartphones die OnePlus in de afgelopen twee jaar op de markt heeft gebracht, worden voorzien van Android 12. Of beter gezegd: OxygenOS 12. Het besturingssysteem van Google krijgt op de smartphones van OnePlus een apart laagje, net zoals dat bij iedere andere smartphonefabrikant het geval is.

Dat houdt simpelweg in dat mensen met een OnePlus 7 (2019), 8 (2020) of 9 (2020) de update kunnen verwachten. Ook de OnePlus 7 Pro (2019), 8 Pro (2020) en 9 Pro (2020) worden, net zoals alle T-modellen van die smartphones, ook voorzien. Naast de eerder genoemde smartphones krijgen ook, bijna, alle modellen uit de Nord-serie de Android 12-update.

OnePlus Nord 2
OnePlus is er weer! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De enige modellen die misgrijpen zijn de OnePlus Nord N10 en N100. Deze toestellen hebben, zoals tijdens de lancering bekendgemaakt werd, slechts één update gekregen. Dat was de update naar Android 11.

Wanneer kan ik Android 12 verwachten?

Het is een beetje lullig, maar de hoofdvraag van dit artikel is niet volledig duidelijk te beantwoorden. Wel hebben we een sterk idee van hoe OnePlus deze Android 12-update aan de man gaat brengen en wanneer welk toestel in de plannen voorkomt.

De OnePlus 9 en 9 Pro worden nu getest en zullen logischerwijs als eerste smartphones van het merk voorzien worden. Verwacht deze update ergens rond het einde van december. Daarna volgen alle andere vlaggenschepen en zullen de OnePlus Nord-toestellen de update-ronde afsluiten. Naast het feit dat dit de meest logische strategie zal zijn, heeft OnePlus dit vorig jaar ook op deze manier gedaan.

Android 12 brengt binnenkort nostalgie naar je gloednieuw smartphone

Het is dus nog even wachten, maar we gaan er vanuit dat iedereen aan het begin van 2022 toch echt voorzien moet zijn van de Android 12-update. Althans, iedereen die over een ondersteunde OnePlus-smartphone beschikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen