Het is officieel: de OnePlus 9T zal voor het eerst sinds 2016 niet verschijnen

Smartphones Mark Hofman 20 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

In een interview met internationale media heeft OnePlus CEO Pete Lau twee opvallende aankondigingen gedaan. De eindbaas heeft laten weten dat we dit jaar geen T-smartphone hoeven te verwachten en dat de samenwerking met OPPO steeds dichterbij komt.

Het is voor het eerst sinds 2016 dat het Chinese bedrijf in het najaar geen T-smartphone op de markt brengt. Of we dit najaar nog wel iets kunnen verwachten valt overigens nog te bezien. Daar doet Pete Lau geen uitspraak over.

OnePlus 9T niet in 2021

De OnePlus 9-serie zal waarschijnlijk het hele jaar aangehouden worden. Althans, dat is de indruk die CEO Pete Lau de media heeft gegeven tijdens een roundtable. Het waren de woorden “er komt dit jaar geen T-serie” die de boel weggaf. Mensen met het nieuwe vlaggenschip in huis hoeven dus niet bang te zijn dat hun smartphone binnen een half jaar al verouderd is. Zo werd de OnePlus 7T voorzien van een 90Hz beeldscherm en laadde de 8T twee keer zo snel op. Best wel zuur voor de mensen die een half jaar eerder het nieuwe model gekocht hadden, maar tevens erg interessant voor nieuwe klanten.

OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Inmiddels is dus duidelijk dat we een dergelijke upgrade dit najaar niet hoeven te verwachten. Of er iets in de plaats komt maakt OnePlus overigens niet bekend. Het enige wat we wel weten is dat het bedrijf vorige week het camerasysteem van zijn OnePlus 9 Pro aanzienlijk verbeterd heeft.

De samenwerking met OPPO

Tijdens de roundtable werd overigens wel bekend dat de samenwerking tussen OnePlus en OPPO meer merkbaar zal worden voor de consument. De twee partijen, die onderdeel zijn van hetzelfde moederbedrijf, gaan nauwer samenwerken om een grote doelgroep te bereiken. Dat is voornamelijk te merken aan de ondergrond waar besturingssystemen OxygenOS en ColorOS op gebouwd zijn. De bovenste laag zal dus hetzelfde blijven werken, maar het is vooral de achtergrond dat aangepast wordt.

OnePlus Nord 2: hét bewijs dat vlaggenschepen steeds minder nodig zijn

Heb je niets met de OnePlus 9-serie en heb je meer interesse in de Nord? Dan is dit bovenstaande artikel misschien wel iets voor jou!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen