Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 19 sep 2021

De OPPO Reno 6 is de stijlvolste Android-smartphone in tijden

De OPPO Reno6 en Reno6 Pro zijn sinds vorige week officieel een feit. Waar beide Android-toestellen de consument veel te bieden hebben, is het vooral die eerste die de show weet te stelen. En dat heeft alles te maken met het fantastische ontwerp dat ermee gepaard gaat.

De OPPO Reno6 lijkt volgens sommige mensen heel erg veel op een iPhone 12. Je kunt daar natuurlijk van vinden wat je wil, maar feit blijft dat dit ontwerp werkt. De smartphone is namelijk niet alleen een feestje om te zien, maar ook om te gebruiken.

OPPO Reno6: de mooiste Android-smartphone

Ik heb in de afgelopen twee jaar veel verschillende Android-smartphones mogen testen, maar over het algemeen valt er qua ontwerp niet heel veel spannends te beleven. De toestellen zien er over het algemeen hetzelfde uit, maar doen bepaalde dingen net iets anders. Het ene model is voorzien van een groot camerablok waar de ander het rustiger aandoet. Het andere model is vervolgens weer voorzien van een glazen achterkant, waar de een dan weer voor plastic kiest. Hartstikke goed natuurlijk, maar de tijd dat er echt unieke ontwerpen op de markt verschenen is inmiddels wel voorbij.

Smartphones OPPO Reno6
Camerasysteem van de Reno6 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De OPPO Reno6 brengt daar verandering in. Het toestel heeft een afmeting van 156,8mm x 72,1mm x 7,6mm, weegt 182 gram en is voorzien van de kleurenoptie Artic Blue. Klinkt op papier niet zo heel spannend, maar de praktijk leert ons iets anders. Met zijn vierkante ontwerp, dunne schermranden en fantastische afmetingen ligt het toestel uitstekend in de hand. Het is gewoon simpelweg een genot om de nieuwe Reno6 iedere keer weer beet te pakken en te kunnen gebruiken.

Smartphones OPPO Reno6
De beste tot nu toe (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Die kleurenoptie, Artic Blue, weet ook ontzettend lekker uit de verf te komen. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de achterkant van het toestel mat is. Zet hem naast de OPPO Reno6 Pro en je ziet precies waarom dit Android-toestel de dagelijkse sleur in de markt breekt.

Wat doet de smartphone nog meer?

Naast een prachtig uiterlijk heeft de OPPO Reno6 natuurlijk nog meer te bieden. Zo is het toestel voorzien van een MediaTek Dimensity 900 processor met 8GB aan werkgeheugen, een 4300mAh batterij (met superVOOC 2.0 65W snellaad-ondersteuning) en een imposant triple-camerasysteem. De afgelopen week heb ik dit toestel als mijn vaste telefoon kunnen gebruiken en ben ik erachter gekomen dat dit een gouden combinatie is. Al helemaal wanneer je het prijskaartje van €499 er tegenover zet.

Smartphone kopen? Dit zijn in 2021 (tot nu toe) je 5 beste opties!

Zo is de nieuwe OPPO Reno6 ook verschenen in de lijst met beste Android-smartphones van 2021 tot nu toe. Benieuwd welke toestellen nog meer in de lijst te vinden zijn? Lees dan zeker het bovenstaande artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De OPPO Reno 6 is de stijlvolste Android-smartphone in tijden
Sluiten