Smartphone kopen? Dit zijn in 2021 (tot nu toe) je 5 beste opties!

Smartphones Mark Hofman 12 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Smartphones zijn er in heel veel vormen, maten en prijzen. Dat maakt het kopen van een nieuwe telefoon nu niet echt heel veel makkelijker. Daarom testen we ons bij WANT helemaal rot en proberen we je dus te helpen.

Het jaar 2021 is tot nu toe een zeer bijzondere geweest en zal ons vanaf nu ook nog heel veel moois gaan brengen. Maar wat zijn op dit moment nu de beste smartphones om te kopen? Mark vertelt het je in dit artikel.

5 beste smartphones van 2021

September wordt in de industrie ook wel Techtember genoemd. Dat heeft te maken met het feit dat er in deze maand nu eenmaal veel wordt aangekondigd. We zijn bijna halverwege en daarom leek het me een goed idee om alvast terug te blikken naar wat de markt je tot nu toe te bieden heeft.

Als je een nieuwe smartphone wil kopen in 2021 dan zijn er, wat mij betreft, vijf opties waar je (tot nu toe) het beste uit kunt kiezen. De lijst staat niet op volgorde, maar laat simpelweg de vijf tofste smartphones zien. Zo is er voor ieder wat wils en loop jij binnenkort misschien wel met jouw perfecte smartphone rond.

#1 Samsung Galaxy S21 (Ultra): drie heerlijke smartphones

Met de Galaxy S21 serie heeft Samsung drie smartphones op de markt gebracht die ik je eigenlijk alle drie aan zou kunnen raden. Wie opzoek is naar een goede Android-smartphone zit dus wel gebakken met één van de drie toestellen. Het is wat dat betreft dus goed om onderzoek te doen naar wat de Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra je te bieden hebben.

Samsung Galaxy S21 Ultra: 5 redenen om de smartphone (niet) te kopen

Al met al is de Samsung Galaxy S21 Ultra het absolute toptoestel van de markt op dit moment, maar daar moet je ook aardig wat voor lappen. Als geld je niet uitmaakt is dat zonder twijfel een aanrader, al begrijp ik maar al te goed dat niet iedereen daar zo over denkt. Daarom is het ook zeker slim om even te kijken wat de Samsung Galaxy S21 je precies te bieden hebt en in hoeverre jij daarmee uit de voeten kan.

Samsung Galaxy S21 ultra
Flinke unit! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 OPPO Reno6

De OPPO Reno6 is afgelopen week aangekondigd en is zonder enige twijfel een geniale smartphone. Het toestel werd tegelijkertijd met de Reno6 Pro onthuld, maar veegt zijn duurdere broertje direct van de kaart. De smartphone ziet er namelijk ongelofelijk stijlvol uit, ligt heerlijk in de hand en heeft de consument voor €499 ontzettend veel te bieden.

Een snelle processor, indrukwekkende batterij en een imposant beeldscherm: ze horen allemaal bij de nieuwe OPPO Reno6. Wat mij betreft een dikke aanrader waar je de komende tijd nog heel veel van gaat horen.

Smartphones OPPO Reno6
Camerasysteem van de Reno6 (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Apple iPhone 12

Als we het hebben over smartphones die je moet kopen, dan moet de iPhone 12 van vorig jaar daar zeker in. Al helemaal vanwege het feit dat het nieuwe toestel er volgende week aankomt. Want hoe groot de upgrade ook zal zijn: zo indrukwekkend als de iPhone 12 wordt het niet snel.

De “standaard” modellen van de iPhones staan namelijk al jaren in de schaduw van de Pro-toestellen, maar daar is afgelopen jaar een einde aan gekomen. Voor minimaal €912 haal je een smartphone in huis met een imposant beeldscherm, een krachtig camerasysteem en een ongelofelijk goede processor. Het toestel gaat nog jaren mee en is zonder twijfel een dikke aanrader te noemen.

iPhone 12
De 12 in het groen (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 OnePlus Nord 2

Met de OnePlus Nord 2 bracht OnePlus dit jaar een zeer prettige opvolger van de Nord op de markt. Het toestel noemde ik zelfs “het bewijs dat vlaggenschepen steeds minder nodig zijn”. Net als bij het vorige model maakt OnePlus de juiste keuzes om ervoor te zorgen dat de smartphone niet zo duur wordt. Maar hij dus wel erg krachtig en prettig in gebruik.

OnePlus Nord 2: hét bewijs dat vlaggenschepen steeds minder nodig zijn

Het mooiste is dat het toestel een aanzienlijke verbetering is op de OnePlus Nord uit 2020, maar niet duurder geworden is. Voor €399 haal je echt een hele goede deal in huis waar je nog jaren van kunt genieten.

OnePlus Nord 2
OnePlus is er weer! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#5 Samsung Galaxy Z Fip 3

De Samsung Galaxy Z Flip 3 voelt misschien als een vreemde eend in de bijt, maar is wel echt een dikke aanrader. Dit is namelijk de eerste opvouwbare smartphone die de moeite ook echt waard is. Al helemaal, omdat je hem voor de prijs van regulier vlaggenschip al op de kop kan tikken.

Samsung Galaxy Z Flip 3: ze hebben het ein-de-lijk voor elkaar!

Voor €1049 doe je op het camerasysteem na geen grote consessies, maar haal je wel een volwaardig vlaggenschip in huis met één geniale functionaliteit: de smartphone vouwt. De toekomst komt eraan en dit is de eerste grote stap om die toekomst ook echt toegankelijk te maken. Het is best wel tof om dat product ook daadwerkelijk in huis te hebben.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Ook staand te gebruiken (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Meer smartphones?

Er zijn natuurlijk nog heel veel meer smartphones uitgebracht in het afgelopen jaar. Als jouw ideale telefoon hier dus niet tussen zit, wil dat dus niet zeggen dat je de hoop kunt laten varen.

Benieuwd naar wat de markt nog meer te bieden heeft? Check dan zeker even deze pagina op onze website waarop we je dagelijks op de hoogte houden van alles wat er in de markt gebeurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen