Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Rides 11 sep 2021

Elektrische voertuigen van de toekomst: Husqvarnas geeft een goede indruk

Dat de toekomst van rijden in auto’s, op scooters, brommers, motoren en fietsen elektrisch is, hoeven we je hopelijk niet meer uit te leggen. De toekomst van elektrische voertuigen is aangebroken, als het aan het Zweeds-Oostenrijkse Husqvarna Motorcycles ligt. Dat laat het zien met een nieuwe elektrische scooter waarop men nu en in de toekomst veel ritjes kan maken.

Oké, nu is iets optimistisch. Husqvarna Motorcycles onthulde een aantal nieuwe elektrische scooters en motoren in april en mei, en presenteert ze nu aan het grote publiek. Niet digitaal, maar in the flesh. Maak kennis met Vektorr Concept: de eerste elektrische scooter van de fabrikant en ongetwijfeld niet de laatste.

Vektorr Concept: stijlvolle elektrische scooter

De toekomst van elektrische voertuigen in de stad ziet er futuristisch uit. Dat is geen verrassing, maar Husqvarna Motorcycles bevestigt het met de presentatie van Vektorr Concept. Deze elektrische scooter ziet er niet bizar buitenaards uit, maar is zeker futuristisch genoeg om naadloos op te gaan in de gemiddelde science fiction film.

Dit elektrische voertuig is bedoeld voor stads gebruik, zoals we eigenlijk ook al gewend zijn van de ‘ouderwetse’ brommer en scooter. Vektorr Concept behaalt een maximale snelheid van 45 kilometer per uur en heeft een actieradius van zo’n 95 kilometer.

Vektorr Concept elektrisch voertuig scooter
Vektorr Concept (Afbeelding: Husqvarna Motorcycles)

Elektrische voertuigen voor in de stad van de toekomst

Naast deze elektrische brommer brengt Husqvarna Motorcycles ook een elektrische motor genaamd ‘E-Pilen’ en een elektrische step met de naam ‘Blitz Concept’ op de markt. Ook deze elektrische voertuigen zien er stijlvol en een tikkeltje futuristisch uit. Zowel Blitz Concept als Vektorr Concept zijn perfecte elektrische voertuigen voor woon-werkverkeer en andere korte ritjes.

De elektrische motor, elektrische step en elektrische scooter vormen samen Husqvarna Motorcycles’ ‘E-Mobility’ collectie waarbij kwaliteit, de looks en performance centraal staan.

E-Pilen Husqvarna Motorcycles elektrische motor
E-Pilen (Afbeelding: Husqvarna Motorcycles)

Wanneer we de elektrische voertuigen uit deze collectie op de Europese wegen en in Europese steden zien rondrijden, is nog niet duidelijk. De Zweeds-Oostenrijkse fabrikant richt zijn pijlen met deze collectie op de grote Europese metropolen in Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland. Hopelijk wordt Nederland snel aan dit rijtje toegevoegd zodat we deze toffe elektrische voertuigen aan de test kunnen onderwerpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische voertuigen van de toekomst: Husqvarnas geeft een goede indruk
Sluiten