Jelle van Es
Jelle van Es Games 20 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

De beste PlayStation 5-games van dit moment – september 2021

Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden dat de PlayStation 5 op de markt is gekomen. Sinds de lancering hebben we al heel wat toffe games voorbij zien komen. Afgelopen lente gingen we bijvoorbeeld los met Returnal en Ratchet & Clank. De laatste weken hebben we ook weer een paar toffe games gekregen. Wat dat betreft is het dus weer de hoogste tijd om even te kijken naar al het moois dat er is uitgekomen.

Bij dit artikel kijk ik vooral naar de nieuwe beste PlayStation 5-games. Je kunt nog altijd met een gerust hart de games komen die bij de lancering zijn verschenen, zoals bijvoorbeeld Spider-Man. Maar als je die games al hebt en op zoek bent naar een nieuwe titel, dan zijn dit vijf absolute aanraders, die we overigens in een willekeurige volgorde hier neerzetten.

Beste PlayStation 5 games september 2021

Deathloop op de PlayStation 5

We beginnen dit overzicht van de beste PlayStation 5 games met Deathloop, een game die een week geleden op de markt kwam. Het is een titel die ik lang niet goed heb begrepen. Het is echt zo’n game die je moet spelen om hem te begrijpen. En ik heb hem echt met veel plezier gespeeld. De game draait op Colt die zich in een vreemde situatie bevindt. In een jaren zeventig setting ben je op een eiland waar de tijd wordt gereset wanneer je het loodje legt. Op die manier beleef je dus telkens hetzelfde. Gelukkig leer je in deze actievolle shooter dat je bepaalde krachten en wapens te behouden en kom je op die manier telkens iets verder. Tel hier een boeiend verhaal met interessante personages, een ijzersterke soundtrack en veel variatie in de gameplay bij op en je hebt een game die je wil blijven spelen. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Deathloop PlayStation 5
Deathloop (Afbeelding: Bethesda)

Ghost of Tsushima Director’s Cut

De PlayStation 5 heeft een aantal games die ook op de PlayStation 4 zijn verschenen in zijn catalogus. Vorig jaar verscheen de game Ghost of Tsushima op dat platform en was het één van de laatste grote games voor dat platform. En nu is de game keurig overgezet naar de PS5. Naast wat visueel spektakel, het voordeel van de kortere laadtijden en het gebruik van de DualSense-controller is de game ook voorzien van een uitbreiding. Daarin reis je af naar het eiland Iki waar je nieuwe dingen mag gaan beleven in het toch al grootse avontuur. Een game die zeer de moeite waard is, ook al heb je hem al op de PS4 gespeeld. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Ghost of Tsushima
Ghost of Tsushima (Afbeelding: Sony)

Hades

Hades wordt gezien als één van de grootste games die vorig jaar werd uitgebracht. Toen was hij enkel beschikbaar op de pc en de Nintendo Switch. Nu is hij onder andere ook te spelen op de PlayStation 5. Net als Deathloop is dit een roguelike-achtige game. Daarbij zul je veel doodgaan, maar word je langzaam maar zeker ook sterker en ben je beter bestand tegen de krachtige vijanden die je tegenkomt. De game neemt je mee naar de Griekse onderwereld, waar jij als Half-God uitprobeert te ontsnappen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het is een zeer actievolle game, waarbij je telkens iets verder komt en waarbij de gevechten je op het puntje van de stoel brengen. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Hades 3
Hades 3 (Afbeelding: Supergiant Games)

Tales of Arise

Ik ben altijd wel een liefhebber geweest van de Japanse RPG. Tales of Arise valt wat dat betreft perfect in mijn straatje. Toch heeft de game me in een positieve manier verrast. De Tales of-games zijn in het verleden of erg goed geweest of het net niet. Deze game die je voor de PlayStation 5 kunt spelen valt gelukkig in de eerste categorie. De game brengt je in een interessante setting, waarbij twee werelden met elkaar in oorlog zijn en jij als onderdrukte partij je uit de ellende probeert te vechten. Naast een groots verhaal met vele interessante personages is het vooral het vechtsyteem in de game dat me op een positieve manier heeft verrast en waar je steeds mee door wil gaan. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Tales of Arise
Tales of Arise (Afbeelding: Bandai Namco)

Lost Judgment

Tot slot neem ik nog even een game mee waarvan ik de review nog niet heb geschreven, maar wel al een goed beeld bij heb: Lost Judgment is het vervolg op het uitstekende Judgment en is een feest om te spelen op de PlayStation 5. De game neemt je net als de Yakuza-games mee naar Japan om daar een groots verhaal te beleven. Tegelijkertijd is er ook genoeg ruimte voor rare zijverhalen en de mogelijkheid om van alles te doen in de stad. Een game waar je heel wat uurtjes mee los kunt gaan.

Scoor hem hier

Lost Judgment
Lost Judgment (Afbeelding: Sega)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!