PlayStation 5 weer te koop bij Coolblue: zo maak je kans

Games Jeroen Kraak 20 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Wil je graag een PlayStation 5 scoren, maar is het nog steeds niet gelukt? CoolBlue geeft je een (nieuwe) kans op succes.

De PlayStation 5 is inmiddels al bijna een jaar geleden uitgebracht. Desondanks is het merendeel van de geïnteresseerden nog steeds niet gelukt om er een te scoren. Dat komt door de schaarste in chips, waardoor Sony niet zoveel consoles kan maken als dat het zou willen. Mondjesmaat komen er dan ook nieuwe spelcomputers op de markt, waarbij je snel moet handelen als je eer wil hebben. Nu is er een nieuwe kans.

Koop nu een PlayStation 5

Het nadeel bij de verkoop van de PlayStation 5 geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De spelcomputers zijn daarom binnen enkele minuten verkocht als een winkel ze aanbiedt. Wat zeker niet helpt is dat er ook scalpers op de loer liggen, die door middel van bots zo veel mogelijk exemplaren van de PS5 willen binnenhalen om ze vervolgens voor woekerprijzen op platformen als Marktplaats verkopen.

Gelukkig pakt Coolblue het anders aan waarbij iedereen evenveel kans maakt op een PlayStation 5. In totaal heeft de webwinkel een voorraad van 1.800 consoles geleverd gekregen die het nu mag verkopen. Dat doet Coolblue net zoals de vorige keren via een loterij.

Fans woedend vanwege singleplayer Gran Turismo 7 op Playstation 5

Zo maak je kans

Zelf schat de webwinkel dat er zo’n 300.000 mensen interesse hebben in de PlayStation 5, dus verwacht niet dat de kans enorm hoog is. Om kans te maken om een exemplaar te kunnen kopen moet je jezelf inschrijven. Om dat te kunnen doen moet je de app van de webwinkel downloaden.

In de app van Coolblue zoek je op PlayStation 5 en daaronder kun je jezelf inschrijven. Dit moet gebeuren voor donderdag 23 september om 10.00 uur. Uiteindelijk hoor je dezelfde dag via e-mail of je een exemplaar van de spelcomputer kunt kopen. Helaas kun je niet alleen een PS5 kopen, maar moet je er ook accessoires bij bestellen. Meer informatie lees je op de site van Coolblue.

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om aan een PlayStation 5 te komen. Een daarvan is om Bol.com goed in de gaten te houden. Het is een van de winkels die de meeste voorraad krijgt in Nederland. Hier kun je een alert instellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen