Fans woedend vanwege singleplayer Gran Turismo 7 op Playstation 5

Games Jelle van Es 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Gran Turismo 7 is zonder twijfel één van de grootste games die in ontwikkeling is voor de PlayStation 5. De game verschijnt daarbij ook nog op de PlayStation 4, mocht je de nieuwe spelcomputer nog niet hebben gescoord. Nu komt de ontwikkelaar echter met vervelend nieuws.

Want de ontwikkelaar heeft laten weten dat Gran Turismo 7 op de PlayStation 4 en de PlayStation 5 een always-online eis heeft. En dat is er dus ook als je simpelweg de singleplayer-modus van de game speelt. En daar zijn fans dus niet blij mee.

Always-online in Gran Turismo 7 op de PlayStation 5

Het probleem van een always-online eis voor Gran Turismo 7 op de PlayStation 5, is dus dat je altijd online moet zijn. Als je verbinding dan even wegvalt of je de spelcomputer mee wil nemen op een weekendje weg met vrienden, dan is het dus niet mogelijk om de game op een normale manier te spelen. Bovendien heeft het ook geen meerwaarde om per se online verbonden te zijn wanneer je de campagne speelt. Je hoeft dan namelijk niet iets online te doen. En dan is dus zo’n eis behoorlijk vervelend. De fans zijn dan ook niet blij met deze keuze.

Gran Turismo 7 wagens
Altijd online zijn dus (Afbeelding: Sony)

Volgens de ontwikkelaar van Gran Turismo 7 zit dit er in om te voorkomen dat gamers gaan cheaten of met de save data van de game gaan spelen. Het enige waar je geen online verbinding voor hoeft te hebben, is de Arcade-modus van de game. Dit omdat je daar geen echte voortgang in boekt. Alle andere onderdelen in de game hebben te maken met savefiles en die willen de ontwikkelaars dus niet aangepast zien worden. En daarom moet je dus de online verbinding hebben. In een interview met Eurogamer wordt daarbij wel verwezen naar Forza Horizon 5, waarvoor je niet per se online hoeft te zijn om te spelen.

Driveclub angst

Het probleem dat de community heeft met deze online-eis van Gran Turismo 7 op de PlayStation 5, is dat servers het wellicht niet aankunnen. In de tijd van de PlayStation 4 had je bijvoorbeeld Driveclub, een game die eigenlijk draaide om zijn online opties. Maar de servers daarvan werkten nauwelijks, waardoor de game niet goed te spelen was. De angst is nu dat dit ook bij deze game gaat gebeuren. De game staat gepland voor 4 maart 2022.

Gran Turismo 7: de 8 dingen die je moet weten (pimp je wagen en meer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen