Gran Turismo 7: de 8 dingen die je moet weten (pimp je wagen en meer)

Games Jelle van Es 10 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Tijdens de PlayStation Showcase kregen we eindelijk weer een nieuwe trailer van Gran Turismo 7. Met die nieuwe trailer is er ook een uitgebreide blog verschenen van de game met heel veel informatie. Wij zetten de belangrijkste punten op een rij.

Alles over Gran Turismo 7

Dit is wanneer Gran Turismo 7 verschijnt

De reeks staat er redelijk om bekend dat het altijd lang duurt voordat een game daadwerkelijk uitkomt. Dat lijkt ook wel een beetje het geval te zijn met Gran Turismo 7. Toch is de game nu voorzien van een datum. Als alles goed gaat, dan zouden we op 4 maart aan de slag kunnen gaan met de game. Hij verschijnt dan zowel op de PlayStation 4 als op de PlayStation 5.

Behaal je rijbewijs

Een klassiek gegevens bij de meeste games in de reeks, is dat je voordat je echt kunt gaan racen, je eerst een paar proeven moet doen. Wanneer je die succesvol voltooit, dan ontvang je je rijbewijs en kun je echt gaan racen. Nou, dat geheel komt gewoon terug in Gran Turismo 7. Het is weer een ouderwets geval van een paar proeven en bij succes pak je je eerste rijbewijs en kun je in de eerste cups gaan strijden. Voor latere cups heb je dan weer nieuwe rijbewijzen nodig.

Gran Turismo 7 rijbewijs
Ouderwetse momenten (Afbeelding: Sony)

Verzamel een collectie aan auto’s

Een ander interessant element dat in volle glorie terugkeert in Gran Turismo 7, is dat je veel mogelijkheden hebt om je wagenpark uit te breiden. Daarbij kun je de volle mep betalen voor een compleet nieuwe auto, maar je hebt ook de optie om voor een tweedehandse te gaan. Deze is vaak voor net wat minder op de kop te tikken. En de keuze lijkt daarbij afgaande op de onderstaande afbeelding erg groot te zijn.

Gran Turismo 7 wagens
De keuze is reuze (Afbeelding: Sony)

En maak er vervolgens foto’s van

En als je dan een mooie auto gekocht hebt, dan wil je die natuurlijk op de gevoelige plaat leggen. Het maken van foto’s in games is zeker niet nieuw, maar in Gran Turismo 7 kun je het echt op een mooie manier doen. Met de optie Scapes heb je de keuze om jouw auto in één van de 43 beschikbare landen met 2.500 locaties op de gevoelige plaat te leggen. En dan daarna online delen, zodat iedereen ziet wat voor mooie bak je hebt gescoord.

Gran Turismo 7
Ga voor het perfecte plaatje (Afbeelding: Sony)

Pimp je wagen met je eigen livery

Ben je niet tevreden met hoe je wagen er in Gran Turismo 7 uitziet? Dan kun je hem altijd gaan pimpen. Net als in Gran Turismo Sport heb je de mogelijkheid om een livery te maken voor je wagen. In de editor kun je dan van alles aanpassen om op die manier je wagen uniek te maken. En uiteraard is het dan ook mogelijk om die te delen, zodat anderen ook met jouw kleurtjes kunnen rondrijden.

Maak je eigen livery (Afbeelding: Sony)

Of zorg voor meer performance

Eén van de dingen die ik me heel erg goed kan herinneren van de originele games, was de mogelijkheid om voor een kleine investering mijn wagen een stuk beter te maken. En je raadt het waarschijnlijk al: ook die optie keert terug in Gran Turismo 7. Het idee is nog altijd hetzelfde: met het geld dat je verdient kun je op diverse punten je wagen beter maken en zodoende beter presteren op de wagen. De onderstaande afbeelding komt wat dat betreft erg nostalgisch over.

Tuning in de game (Afbeelding: Sony)

Klassieke circuits komen terug

Het lijkt er op dat Gran Turismo 7 één groot nostalgisch feest wordt. Dat zien we ook terug in de tracks waarin je over kunt scheuren. Daar zien we een paar absolute klassiekers. Denk daarbij aan Trial Mountain en High-Speed Ring. Circuits die je waarschijnlijk goed kent, maar dan nu op de PlayStation 5. Dat belooft dus spektakel.

De High Speed Ring (Afbeelding: Sony)

Verschil in weer en tijd

Tot slot gaat Gran Turismo 7 nog gebruik maken van verschillende weertypes. Wanneer het regent, racet de game heel anders dan wanneer de zon is. De onderstaande afbeeldingen laten zien waar het verschil in zit.

Gran Turismo 7
Droog weer (Afbeelding: Sony)
Regen (Afbeelding: Sony)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen