De 21 nieuwe emoji die je binnenkort op Android kunt verwachten

Tech Wesley Akkerman 10 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Android-gebruikers kunnen wederom uitkijken naar een aantal nieuwe emoji. Dat blijkt uit een recente Pixel-update die Google uitbracht voor zijn eigen smartphones. Naast de nieuwe emoji kunnen die gebruikers overigens ook uitkijken naar prestatievebeteringen en foutoplossingen, laat de zoekgigant weten.

De update die Google uitbracht, betreft helaas nog een bèta. Dit is nog geen stabiele versie voor het Android-systeem; die verschijnt hoogstwaarschijnlijk in maart ergens. Tegen die tijd kunnen ook andere gebruikers aan de slag met de nieuwe emoji. In totaal gaat het om 21 nieuwe afbeeldingen waar je gebruik van kunt maken.

Meer emoji voor Android-gebruikers

Middels emoji kunnen mensen een uitdrukking geven aan hun emoties en ideeën, maar ook aan hun eigen identiteit of gevoelens. Daarom is het altijd goed om te zien dat het aanbod uitgebreid wordt. Mocht je iets missen qua afbeelding, dan is de kans groot dat dat gemis op een later moment opgevuld wordt.

Nieuwe emoji voor Android
Nieuwe emoji voor Android (Afbeelding: Emojipedia)

De update voor maart brengt onder meer een ezel, gans, eland, vleugel en kwal met zich mee. Daarnaast is er ook een kraai en kun je uitkijken naar gember en een hyacinth. Verder komen er wat hartjes in nieuwe kleuren aan, evenals een trillend gezicht en duwende handen (in verschillende huidskleuren).

Daar blijft het niet bij

En dan hebben we nog niet alles benoemd. Want op de bovenstaande afbeelding zie je ook maraca’s, een kam, een fluit en een waaier staan. Je ziet bovendien een logo voor de wifi-verbinding evenals een paars vierkant. Daarin staat de khanda: een van de belangrijkste symbolen in het sikhisme.

Het symbool is opgebouwd uit drie soorten wapens: een khanda, chakar en twee kirpans. De eerstgenoemde is een zwaard dat aan twee kanten snijdt. Een chakar is een cirkelvormig werpwapen. En kirpans zijn sabels. Zo, wie had ooit gedacht dat we nog iets cultureels zouden leren op basis van nieuwe emoji? Mooie ontwikkeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Emojipedia

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen