Mark Hofman
Mark Hofman Apps 19 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Streamen op Android: dit zijn de 5 beste diensten om te gebruiken

Streamingdiensten zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Het afgelopen jaar hebben we allemaal als gekken naar content zitten kijken op streamingdiensten (wat moet je anders?). Daardoor weten we inmiddels hartstikke goed welke diensten echt de moeite waard zijn en welke wat minder wanneer je een Android-apparaat in huis hebt.

In dit artikel zetten we de 5 beste Android-apps voor je op een rijtje waarmee jij heerlijk kunt streamen. Voor deze lijst hebben we gekeken naar de kosten per maand, het aanbod van de streamingdienst en de gebruiksvriendelijkheid van de app. Het is geen ranglijst dus de apps staan niet op volgorde.

#1 Amazon Prime Video

Amazon Prime Video
Prime (Afbeelding: Amazon)

Amazin Prime Video is op dit moment nog steeds de allerbeste deal in Nederland. Voor slecht €2,99 per maand heb je toegang tot een gigantisch aanbod aan films, series en originals. Of je nu zin hebt om Two and a Half Men te kijken, te genieten van alle Harry Potter films of liever de nieuwe BORAT-film bekijkt: het is allemaal mogelijk.

De Andorid app heeft soms wat problemen met de verbinding, maar over het algemeen is de gebruiksvriendelijkheid uitstekend. Je hebt de mogelijkheid om verschillende profielen aan te maken, titels toe te voegen aan je wensenlijst en bent zelfs in de mogelijkheid om bepaalde titels te huren die niet op de dienst beschikbaar zijn. Erg handig!

#2 Netflix voor Android

Logo Netflix streamingdienst
Het logo van Netflix (Afbeelding: Netflix)

Netflix blijft natuurlijk de absolute koning als het gaat om streamingdiensten in Nederland. Je hebt zeker niet de laagste prijs wanneer je een abonnement afsluit, maar krijgt wel toegang tot het grootste aanbod. Netflix verscheen in 2013 in ons land en was daarmee de eerste grote streamingdienst. Het is dus niet gek dat we niet alleen verliefd geworden zijn op films en series van grote studio’s, maar ook van Netflix zelf. Of je nu fan bent van Netflix Originals als House of Cards en Stranger Things of toch liever naar Breaking Bad kijkt: het is allemaal mogelijk!

De Netflix app werkt heerlijk op Android en ook de opties voor tijdens het afspelen van content worden steeds uitgebreider. Wat dat betreft is de Netflix-app voor Android dus echt een aanrader!

#3 Disney+

disney+
Advertentie voor de dienst (Afbeelding: Disney)

Disney+ is een fantastische Android-dienst, maar niet wanneer je veel nieuwe films en series wilt zien. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan verschillende Marvel-series en krijgt het platform de komende jaren maar liefst 11 nieuwe Star Wars films en series. Maar tot die tijd moet je het dus doen met een enkele original om de zoveel maanden en kijk je voornamelijk naar content die je al kent. Maar de echte fans van Pixar, Disney, Star Wars en Marvel kunnen wel degelijk uit de voeten met de dienst. En wie overigens gek is op een tof programma van National Geographic op z’n tijd zit ook gebakken.

De dienst kost op dit moment €6,99, maar die prijs gaat binnenkort omhoog. Krijg je er wel een hele lading toffe content bij van 21st Century Fox bijvoorbeeld. Ook tof!

#4 Discovery+

Discovery+
Het logo van het nieuwe Discovery+. (Afbeelding: Discovery)

Discovery+ is een dienst die veel mensen nog niet kennen. Sterker nog, we zijn er zelf ook pas recent mee in aanraking gekomen. Maar dit is de ideale dienst voor mensen die hele avonden kunnen kijken naar fantastische documentaires en interessante series op Discovery Channel. Voor €3,99 per maand krijg je toegang tot een groot aanbod aan toffe content. Niet alleen van Discovery zelf. Je krijgt ook toegang tot Animal Planet, Eurosport, HGTV, TLC, Food Network en nog veel meer.

Een heerlijke dienst dus voor de liefhebber en een Android-apparaat in huis!

#5 Videoland voor Android

Videoland Netflix
Logo van videoland (Afbeelding: Videoland)

Videoland geeft Android-gebruikers onder andere de lekkerste content van Nederlandse bodem. Maar over het algemeen kunnen we het beste vergelijken met RTL On Demand. Programma’s als The Masked Singer en The Voice of Holland zijn er op te zien, maar ook films als Verliefd op Ibiza en documentaires als Bizzey. Ze zijn er allemaal te zien!

Videoland tik je al voor €7,99 per maand op de kop!

Meer Android-tips?

We hebben bij WANT uiteraard meer tips voor je op het gebied van Android. We vertellen je niet alleen welke gratis apps het proberen waard zijn, maar ook zeker hoe je bepaalde snelkoppelingen kunt activeren.

Je vindt alle tips voor Android op deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!