Deze Android-apps wil elke automobilist hebben

Apps Sabine Schults 30 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je heel wat uurtjes per week in de auto zit, is comfort erg belangrijk. Dan hebben we het niet alleen over comfortabele stoelen, een airco en stoelverwarming. Ook apps kunnen je roadtrip of de rit naar je werk een stuk aangenamer maken. Dit zijn de beste Android-apps voor automobilisten.

Android-gebruikers hebben heel wat te kiezen als het gaat om auto-apps. Als je door de bomen het bos langs de weg niet meer zit, helpen we je met deze lijst een handje. De apps die we voor je verzameld hebben, maken je leven nét dat beetje makkelijker.

Beste Android-apps voor in de auto (en daarbuiten)

Deze apps voor Android-gebruikers zijn onmisbaar als je regelmatig een ritje in de auto maakt.

#1 Android Auto

Als autorijdende Android-gebruiker mag Android Auto zeker niet ontbreken. In veel moderne auto’s is de app zelfs ingebouwd in het entertainmentsysteem. De app is ook te gebruiken op je smartphone en geeft je snel toegang tot Google Maps, Spotify en andere handige tools.

#2 Fuelio

Geen gedoe meer met bonnetjes of zorgen dat je ze kwijtraakt. Fuelio is een handige Android-app om gereden kilometers, brandstofverbruik en brandstofkosten in bij te houden. De app maakt overzichtelijk wanneer je voor welk bedrag hebt getankt. Daarnaast houd je ook makkelijk andere kosten bij, zoals voor onderhoud.

Fuelio is een handige Android-app voor in de auto
Inzicht in al je autokosten. (Afbeelding: Fuelio)

#3 YouTube

Nee, we raden je niet aan om YouTube-filmpjes te kijken tijdens het rijden. De Android-app staat echter vol met video’s van andere automobilisten en automonteurs. Zo leer je eenvoudig hoe je zelf een band vervangt, de olie ververst of een wax aanbrengt. Daarnaast vind je er talloze video’s over de vetste raceauto’s in alle soorten en maten.

#4 DirectLease Tankservice

Is het weer tijd om te tanken? Met de Android-app DirectLease Tankservice vind je snel waar jij je auto het goedkoopst kunt volgooien. Dat is altijd handig, maar al helemaal wanneer de brandstofprijzen de pan uit rijzen. Ook zie je in de app waar je een bemand tankstation vindt waar je gelijk een heerlijk verse broodje kan halen.

#5 TuneIn Radio

Is je autoradio kapot (of heb je er geen)? Met de Android-app TuneIn Radio tover jij je smartphone makkelijk om tot een autoradio. Je kiest zelf je favoriete radiozender uit de lijst. De app bevat bovendien ook Nederlandse en Belgische zenders. Je hoeft dus niets van je favoriete radioprogramma’s te missen.

Dingen waar je mensen met een elektrische auto nooit over hoort

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen