De Android-app die net zoveel kost als een Nintendo Switch

Apps Wesley Akkerman 26 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Android-apps zijn vaak niet ontzettend duur. En dat is met reden: want als iets veel geld kost, dan is de kans groot dat je een geen grote afzetmarkt hebt als aanbieder. Maar sommige mensen vinden het gewoon leuk om grenzen op te zoeken. En in dit geval gaat het om de grens van digitale absurditeit.

We houden je niet langer in spanning: hoeveel kost die kekke app dan? Nou, voor de app genaamd Most expensive drawing game 20 betaal je (tromgeroffel) maar liefst 349,99 euro. Dat is de prijs van een Nintendo Switch met een OLED-scherm aan boord. Gaat het wel goed met de ontwikkelaar van deze app?

Dure Android-meuk

Als we even op de ontwikkelaarspagina binnen de Google Play Store kijken, zien we hetzelfde gebeuren. Het gros van de apps van ontwikkelaar Vadaaa kost 349,99 euro. Dat zijn natuurlijk absurde prijzen voor digitale goederen die – eerlijk is eerlijk – op het eerste gezicht niet ontzettend premium ogen (en dan drukken we ons nog mild uit).

Dure Android app
Lekker kleuren voor 350 piek (Afbeelding: Vadaaa)

De apps die Vadaaa aanbiedt leven volgens het simpele principe dat je krijgt wat je ziet. De ontwikkelaar verbergt niets en biedt dus ook niets bijzonders aan. Maar toch worden zijn apps soms wel meer dan tienduizend keer gedownload. Loopt de ontwikkelaar dan helemaal binnen? We kunnen het ons niet echt voorstellen…

Wat is er dan aan de hand?

Wat blijkt: de ontwikkelaar stelt de prijs bewust zo hoog in om een bepaalde vorm van exclusiviteit uit te stralen. Alleen mensen met poen, die ertoe doen, hebben deze apps op hun telefoon staan, is dan het idee. Maar het ironische is: veel van de mensen die deze apps hebben, hebben daar geen cent voor betaald.

Tegenover de redactie van Gearrice laat de ontwikkelaar namelijk weten zijn apps soms voor een bepaalde periode gratis aan te bieden. En daar komt dat downloadaantal dus vandaan. Wellicht dat deze methode ervoor zorgt dat er toch een eenzame ziel bereid is 350 ekkermannen voor deze app neer te leggen; want op een gegeven moment gaat het mensen ook gewoon om de allure.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google Play Store

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen