De Nintendo Switch OLED die elke Pokémon-fan wil hebben

Games Jeroen Kraak 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je een echte Pokémon-fan en kijk je alle films en speel je alle spellen? Dan heeft Nintendo iets moois voor je. Het Japanse bedrijf komt met een speciale Pokémon-editie van de Nintendo Switch OLED.

Bij Nintendo zijn er een aantal legendarische gamereeksen. Zo heb je natuurlijk Mario, Zelda en Metriod. Een franchise die zeker in dat rijtje hoort is Pokémon. Er zijn al meer dan honderd verschillende games over de pocketmonsters uitgekomen. Binnenkort is het weer zover: Pokémon Scarlet & Violet komt eraan. Om dat te vieren, is er nu een speciale Nintendo Switch OLED.

Een speciale Nintendo Switch OLED voor de Pokémonfan

De Japanse gamemaker komt regelmatig met speciale edities van hun spelcomputer. Zo zagen we eerder al versies van bijvoorbeeld Animal Crossing, Zelda, Splatoon en Diablo. Binnenkort komt er een Nintendo Switch OLED met Pokémon Scarlet & Violet als thema.

De speciale Nintendo Switch OLED is qua hardware gewoon precies hetzelfde als het normale model. Wel is het uiterlijk flink onder handen genomen. Zo zijn er op de achterkant van het scherm de twee legendarische Pokémon uit de game te zien. Ook de controllers krijgen een make-over. Deze zijn rood en paars en daarop is een speciaal logo te zien. Mooier kan toch niet?

Pokémon Scarlet Violet
Gaat de game stralen? (Afbeelding: Nintendo)

Prijs en beschikbaarheid

Wel is de speciale editie iets duurder dan de gewone. De adviesprijs van de Nintendo Switch OLED is 349 euro. Voor de speciale editie komt er 10 euro bovenop. Dat betekent dat de console in totaal 359 euro gaat kosten. Wel zal je nog even op de spelcomputer moeten wachten, want deze editie ligt pas op 4 november in de winkel.

Op de Nintendo Switch-game zul je nog iets langer moeten wachten. Pokémon Scarlet & Violet komt op 18 november uit. Er zijn al verschillende details over de nieuwe game bekend. Daar lees je hier veel meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen