Overal ter wereld bereikbaar? Het kan met deze smartphone

Tech Wesley Akkerman 7 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Een dag voordat Apple zijn nieuwste iPhones uit de doeken doet, presenteert Huawei een bijzondere telefoon. De Huawei Mate 50 (Pro) moet ervoor zorgen dat je ook bereikbaar bent wanneer je geen verbinding hebt met het mobiele netwerk van je provider. Je kunt dan altijd terugvallen op satellietcommunicatie via berichtjes.

Eigenaars van de nieuwe Huawei-telefoon kunnen via het Chinese, doch wereldwijd beschikbare satellietnetwerk BeiDou in contact blijven met vrienden en familie. Ook krijgen ze toegang tot enkele navigatiefuncties. Toegegeven, de mogelijkheden zijn niet mega uitgebreid, maar toegang hebben tot zo’n back-up is heel fijn.

Telefoon met satellietcommunicatie

Dat Huawei dit een dag voor het Apple-evenement bekendmaakt, waar we de nieuwe iPhones gaan zien, is niet vreemd. Naar verluidt wil Apple namelijk een soortgelijke functionaliteit introduceren voor de iPhone 14-serie. Of dat klopt, dat zien we vanavond. Vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd kun je live meekijken.

telefoon huawei mate 50 pro
De Huawei Mate 50 Pro (Afbeelding: Hauwei)

De Huawei Mate 50 Pro is verder een vlaggenschip zoals we hem vaker tegenkomen. Het apparaat beschikt over indrukwekkende specificaties, zoals een groot OLED-scherm van 6,74 inch en een verversingssnelheid van 120 Hertz. Op de achterkant van de telefoon zit een grote cameramodule met een hoofdcamera van vijftig megapixel.

Meer gebruik van satellieten?

De laatste paar maanden is er veel te doen omtrent satellietcommunicatie en de telefoons in het algemeen. Zo hebben onder meer T-Mobile en SpaceX een samenwerking aangekondigd. Het is in de toekomst de bedoeling dat T-Mobile-abonnees via Starlink-satellieten met elkaar in contact kunnen komen.

Wanneer dergelijke diensten lanceren, dan moeten we er rekening mee houden dat die aanvankelijk vrij beperkt zijn. Elkaar berichten en foto’s sturen moet nog net kunnen. Andere zaken, zoals mobiel internet of bellen, zit er voorlopig nog niet in. Bovendien kan een telefoon vaak ook dit soort berichten niet ontvangen, maar alleen verzenden — waardoor je dit waarschijnlijk alleen gebruikt in extreme SOS-situaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huawei

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen