Hoe Bose je nu al de AirPods Pro 2 wil doen vergeten

Audio Wesley Akkerman 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Apple is niet de enige fabrikant die met de AirPods Pro 2 een nieuw setje oordoppen de wereld in brengt. Audiofabrikant Bose doet ook een flinke duit in dat zakje, met de onthulling van de Bose QuietComfort Earbuds II. Deze oordoppen zijn goed aan de prijs; wat kun je daar precies van verwachten? We leggen het uit.

Het lijkt erop dat Bose goed luistert naar de feedback vanuit de community. De eerste versie van de Bose QuietComfort Earbuds was behoorlijk groot voor een setje oordoppen en straalden totaal geen premium product-vibes uit. Hoewel de nieuwe versie nog steeds vrij groot is, is het design flink op de schop gegaan.

AirPods Pro 2-killer van Bose?

Ze vallen nu veel minder op en zien er veel strakker uit, dankzij de mooie rondingen. En ondanks het feit dat de oordoppen nu compacter zijn, bieden ze nog steeds dezelfde accuduur aan van zes uur. Die accuduur komen we overigens ook tegen op de nieuwe AirPods Pro 2 van Apple, die het bedrijf woensdag presenteerde.

Bose oordopjes airpods pro 2 killer
De nieuwe oordoppen van Bose (Afbeelding: Bose)

Bose claimt dat de active noise cancelling (anc) op dit model flink verbeterd is en beter is dan elk ander setje oordoppen. De anc zou zelfs beter zijn dan op koptelefoons; dat is iets dat we zouden moeten testen. De fabrikant heeft ook verschillende argumenten voor deze claim, dus wellicht zit er een kern van waarheid in.

Actieve ruisonderdrukking to the max

De Bose-oordoppen meten namelijk de geometrie van de binnenkant van je oren wanneer je ze in doet, aldus de fabrikant. Daardoor wordt het anc-profiel iedereen gekalibreerd op basis van de vorm van de binnenkant van je geluidontvangers. Daarnaast biedt Bose allerlei soorten dopjes aan voor in je oor, waardoor de QuietComfort Earbuds II altijd goed moeten blijven zitten.

Verder biedt deze potentiële AirPods Pro 2-killer een standaardpakket aan. De oordoppen beschikken over een IPX4-certificaat, touchcontrols (waaronder voor het volume) en een aanpasbare equalizer. De oplaadcase heeft een USB-C-poort, en kan de oordopjes tot drie keer toe volledig opladen.

De Bose QuietComfort Earbuds II zijn vanaf 29 september verkrijgbaar voor 299,95 euro in de kleur Triple Black, en kunnen vanaf 8 september gereserveerd worden via Bose.nl. Later dit jaar zal ook een Soapstone-kleurige variant beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bose (persbericht)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen