8 dingen die we nu weten over Pokémon Scarlet & Violet

Games Jeroen Kraak 4 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Pokémon Scarlet & Violet komt dit jaar naar de Nintendo Switch. Jeroen hield de ontwikkelingen en onthullingen de laatste tijd nauwlettend in de gaten. Hij vertelt je in dit artikel precies wat je moet weten over de nieuwe games.

Pokémon is al decennia lang een van de populaire gameseries. Het concept is dan ook al jaren hetzelfde: vang alle Pokémon uit de regio en versla onder tussen alle trainers die op je pad komen. Neem het op tegen gymleaders en verzamel alle badges om de ultieme trainer te worden. Waar dit concept bij Scarlet & Violet hetzelfde blijft, zijn er toch een aantal dingen die veranderen.

Dit zijn Pokémon Scarlet & Violet

Pokémon Scarlet & Violet is alweer het negende deel in de serie. Dan hebben we het alleen over de hoofdserie en niet over alle spin-offs en de remasters/remakes. Dan zouden we al op 122 uitkomen. Dat geeft dus aan hoe populair de spellen en de kleine wezentjes wel niet zijn.

#1 De eerste echte Pokémon-game met een open-wereld

Nintendo is niet zo van het experimenteren met Pokémon. De games zitten dan ook al jaren in een vast stramien. In Pokémon Sword & Shield maakten we echter voor het eerst kennis met The Wild Area. Een kleine open-wereld waarin de speler alle kanten op kan. In Pokémon Arceus is deze optie al uitgebreid en Scarlet & Violet doen daar nog een schepje bovenop.

In totaal kun je in de wereld drie verhalen volgen. De eerste is de traditionele gym-lijn waarin je jouw badges verdient. Klinkt bekend! Toch zijn er nog twee andere lijnen die het anders aanpakken. Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog niet bekend, maar reken maar op innovatie!

#2 Viva Espana! 🇪🇸

Elke nieuwe Pokémon-game is gebaseerd op de echte wereld. Zo spelen de eerste delen zich af in Japanse regio’s. Vanaf Black & White worden andere landen en gebieden aangedaan. Zo zijn New York, Hawaii, Frankrijk en Groot-Brittannië al aan de beurt geweest.

In Scarlet & Violet is het decor dit keer het Iberisch schiereiland. Je speelt dus in Spanje en Portugal. Niet alleen de huizen zullen er dus een tikkeltje Spaans uitzien, maar ook de Pokémon krijgen een Iberisch tintje. Het is dus wachten op een Snorlax die een siesta houdt. Muy bien!

#3 De starters van Pokémon Scarlet & Violet

Dat Spaanse tintje zie je al meteen terug in een aantal van de Pokémon waarmee je kunt starten. Je kunt kiezen uit Sprigatito, Fuecoco en Quaxly. Hierbij zoekt maker Game Freak geen vernieuwing. Het zijn zoals altijd weer een gras, vuur en water Pokémon. Ga je voor de eend, de vuurkrokodil of toch de nieuwsgierige kat?

#4 Nieuwe rivaal en twee professors

Net zo traditioneel als de starters, is natuurlijk jouw rivaal. In elke game heb je andere trainer waar je het tegen opneemt. Dit keer is het Nemona. Volgens de website van Pokémon is het een persoon met een zonnig en energiek karakter. Hartstikke leuk natuurlijk, maar die wil je alleen maar op de plaat zien gaan.

Uiteraard heb je in dit deel weer een nieuwe professors waar je mee te maken krijgt. De game van dit jaar kent twee verschillende varianten. In Scarlet maak je kennis met Sada, waar je in Violet met Turo te maken krijgt.

#5 De legends in Pokémon Scarlet & Violet

Natuurlijk horen er bij een nieuwe game ook weer legendarische Pokémon. In Scarlet & Violet zitten Koraidon en Miraidon. De eerste een draak/vechttype, terwijl de andere draak/elektrisch is. Wat opvalt is dat de ene een traditionele uitstraling heeft en de andere meer een moderne versie van een draak is met technische snufjes.

#6 Maak kennis met de Tera Types

Pokémon kunnen nu veranderen in Tera Types waardoor ze gaan glimmen en extra krachten hebben. Dit kun je vergelijken met Dynamax uit Sword & Shield. Hierdoor hebben ze extra krachten. Dit doe je door middel van een Tera Orb waarmee je Tera-kristallen verzamelt. Deze zijn nodig om je Pokémon tijdelijk te laten veranderen.

Pokémon Violet Scarlet
Shine! (Afbeelding Nintendo)

#7 Pokémon Scarlet & Violet Multiplayer-modus

Multiplayer maakt al een lange tijd deel uit van de Pokémon-games. Bij de eerste versies moest je dat nog doen via een kabeltje, maar tegenwoordig gaat dat natuurlijk via het internet. Dit keer kun je meer dan alleen tegen elkaar vechten en Pokémon ruilen. Zo is het in dit deel voor het eerst mogelijk om samen op pad te gaan. In totaal kan dit met z’n vieren.

#8 Wanneer verschijnt de nieuwe game?

Als laatste wil je natuurlijk weten wanneer je de game kunt verwachten. De releasedatum staat gepland voor 18 november 2022.

Benieuwd welke Nintendo Switch-games je in de tussentijd moet spelen? Lees dan zeker even het onderstaande artikel!

Nintendo Switch: 10 verslavende games die je niet meer los kunt laten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen