Afvallen met Pokémon GO dankzij nieuwe dagelijkse activiteiten

Pop-Culture Wesley Akkerman 27 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De game Pokémon GO biedt nu elke dag een gratis incense aan, in de hoop dat je dagelijkse een korte wandeling van vijftien minuten maakt. Tijdens die wandeling kom je “zeldzame Pokémon” tegen, die je anders niet tegen zou komen (of minder vaak). De nieuwe daily incense werkt alléén wanneer je actief rondloopt.

Pokémon GO-spelers kennen de incense al lang, natuurlijk. Met dat item lok je Pokémon naar je locatie toe. De normale incense werkt ook wanneer je met je kont op de bank zit, waardoor je in korte tijd lekker wat beesten vangt. Maar de nieuwe incense werkt dus alleen wanneer je actief bent en (buiten) wandelt.

De daily incense van Pokémon GO

De Augmented Reality-app heeft al verschillende mogelijkheden om spelers van de bank af te halen. Zo kun je dagelijks meedoen aan raids en moet je je eieren uitbroeden. Naast zeldzamere beesten, kom je in landelijke gebieden ook meer Pokémon tegen. Dat is handig voor de spelers in dunbevolkte gebieden, waar doorgaans minder beesten tevoorschijn komen. In het centrum van een stad zitten altijd de meeste monsters.

Pokémon Go
Gratis Daily Incense beschikbaar in Pokémon Go (Afbeelding: Niantic)

Houd er rekening mee dat de definitie van “zeldzaam” een breed begrip is. Wanneer wij denken aan zeldzaam, dan denken we aan legendarische beesten. Maar ontwikkelaar Niantic bedoelt daarmee beesten die niet vaak spawnen, of mons als Bidoof en Rattata. Maar het kan ook gebeuren dat je ineens wél die Galarian Moltres tegenkomt. De kans is klein, zeer klein, maar aanwezig.

Lekker aan de wandel

Mocht het gebeuren dat je een legendarische Pokémon tegenkomt, dan kan het ook zijn dat ze vluchten. Elke wilde Pokémon heeft altijd een kans om de benen te nemen wanneer het je niet lukt hem of haar te vangen; dat geldt dus ook voor Legendaries die je zelden tegenkomt. Dat heeft al voor een flinke berg klachten gezorgd.

Pokémon GO krijgt een opvolger en richt zich volledig op basketbal

Maar goed, wellicht motiveert dit je om tenminste die vijftien minuten per dag te pakken en even naar buiten te gaan. Wandelen is een effectieve manier van afvallen, zeker wanneer je dit consequent doet. Het is bovendien een prima startpunt om te beginnen met meer bewegen, omdat het – doorgaans – relatief weinig energie kost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Niantic

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen