Fans opgelet: je minst favoriete Pokémon krijgt zijn eigen feestdag

Games Jelle van Es 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

In de wereld van Pokémon zijn er inmiddels al heel wat verschillende beesten verschenen. Sommigen zijn populair als Pikachu, maar je hebt er ook een aantal die je liever niet tegenkomt wanneer je één van de games speelt.

Bidoof is wat mij betreft zo’n Pokémon. Het is de Rattata van zijn generatie en wanneer je hem in het wild tegenkwam, dan was het eigenlijk niet meer dan een bron van EXP. Toch krijg deze matige variant zijn eigen dag.

Bidoof krijgt zijn eigen Pokémon-dag

Want volgens The Pokémon Company wordt aankomende donderdag, dat is dus 1 juli, uitgeroepen tot Bidoof Day. Dat liet het bedrijf via Twitter weten. Volgens het bedrijf is het donderdag de dag voor Bidoofery. Geen idee wat dat precies betekent, maar de kans is groot dat je op verschillende plekken wat gaat zien van deze toch wel matige beestje.

De grote vraag is nu natuurlijk wat er gaat gebeuren. Op dit moment vind je hem in Pokémon Go al vaker, aangezien hij een speciaal evenement heeft. Op 1 juli zou dat wellicht nog even iets verder gaan. Wellicht dat je bepaalde research opdrachten voorgeschoteld krijgt om die te voltooien. Maar ook in andere games is de kans aanwezig dat er iets gaat gebeuren. Overigens is het niet voor het eerst dat het beestje de aandacht krijgt. Toen hij destijds werd toegevoegd aan Pokémon Go, was hij de enige variant van de nieuwe generatie en kwam je hem dus vaak tegen. Wat dat betreft

Aankomende remakes

Met de Bidoof Day zou het ook kunnen dat er wat aandacht komt voor de remakes van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl. De originele games zijn de titels waar we Bidoof voor het eerst zagen. Die games komen op 19 november uit op de Nintendo Switch.

Nintendo Switch krijgt 2 ‘nieuwe’ Pokemon-games snel achter elkaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen