Jelle van Es
Jelle van Es Games 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nintendo Switch krijgt 2 ‘nieuwe’ Pokemon-games snel achter elkaar

Begin maart kondigde Nintendo drie nieuwe Pokémon-games aan. Daarbij kregen we twee remakes en één compleet nieuw avontuur. En die games zijn nu van een releasedatum voorzien.

Het gaat om de games Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl. Dat zijn de remakes van de games die eerder op de Nintendo DS uitkwamen. Daarnaast heb je met Legends: Arceus een compleet nieuw avontuur.

Nieuwe Pokémon-games kom er aan

En nu heeft Nintendo dus laten weten wanneer je er mee aan de slag kunt. De release van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl verrast niet heel erg. Dat nieuwe avontuur verschijnt op 19 november. Dat is op zich een logische datum. De release van Sword en Shield werd in november uitgebracht. Dat is wel alweer twee jaar geleden. Wat dat betreft zijn we wel toe aan een nieuw avontuur op de Nintendo Switch.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl
Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl (Afbeelding: Nintendo)

Wat ik echter wel opvallend vind, is dat Pokémon Legends: Arceus niet veel later verschijnt. Die game staat nu gepland voor 28 januari 2022. Daar zit dus maar een maand of twee tussen. Wat dat betreft is het te hopen dat je snel door de remake heen jaagt voordat je met het nieuwe avontuur verschijnt. Brilliant Diamond en Shining Pearl zijn dus remakes van de Nintendo DS-games die in 2006 zijn verschenen. De games zijn qua stijl vergelijkbaar met die titel en hebben zodoende minder vrijheid dan Sword en Shield boden, maar is wel voorzien van betere graphics.

Pokémon Legends Arceus (Afbeelding: Nintendo)

Legends een compleet andere game

Pokémon Legends: Arceus is een game die het behoorlijk anders aanpakt. Ten eerste is het een titel die je meeneemt naar het verre verleden. De game speelt zich af in dezelfde regio als als Diamond en Pearl, de Sinnoh-regio, maar dan vele honderden jaren daarvoor. Op die manier zie je dus de wereld op een compleet andere manier. Ook qua gameplay zal die titel je een andere ervaring gaan geven. Als je meer wil lezen over die game, dan kun je hier de preview lezen.

Pokémon Legends Arceus biedt veel vernieuwing op de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!