Verbeterde Nintendo Switch komt sneller dan verwacht

Games Jelle van Es 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De huidige Nintendo Switch is wat ons betreft een zeer fijne spelcomputer, die inmiddels al een paar jaar ons voorziet van heerlijke games. Toch heeft de spelcomputer een aantal beperkingen en daar zou een nieuw model verandering in moeten brengen.

Er gaan al heel lang geruchten over een nieuwe versie van de Nintendo Switch, die vaker onder het kopje van de Pro wordt genoemd. En volgens een nieuw verslag van Bloomberg zou de nieuwe spelcomputer eerder komen dan dat je misschien verwacht.

Nieuwe Nintendo Switch in de maak

Volgens het bericht zou de nieuwe Nintendo Switch al ergens in september of oktober op de markt kunnen komen. In juli zou er dan worden begonnen met de echt grote productie en volgende maand zou de nieuwe spelcomputer dan al aangekondigd worden. Dan wordt namelijk de virtuele versie van de E3 gehouden en gaat ook Nintendo waarschijnlijk met een nieuwe Nintendo Direct komen. Dat is meeste de tool die door het bedrijf wordt gebruikt om nieuwe dingen aan te kondigen.

De nieuwe Nintendo Switch zou dan worden aangekondigd met een aantal games die gebruik maken van de nieuwe kracht die de spelcomputer brengt. Zo zouden de spelcomputer gebruik gaan maken van een 7 inch OLED scherm van Samsung, waardoor games er net wat mooier uit zien. Maar belangrijker is dat het nieuwe model gebruik maakt van DLSS technologie van Nvidia. Daarmee is het mogelijk om de games in een 4K-resolutie te tonen op de televisie. En daardoor zien games er net weer iets mooier uit.

Nintendo verwacht geen productieproblemen

Tot slot is het natuurlijk de vraag in hoeverre de nieuwe Nintendo Switch goed gemaakt kan worden. Wereldwijd hebben we als gevolg van de coronacrisis te maken met een tekort aan chips. Dat is de voornaamste reden dat het Sony maar niet lukt om de vraag van de PlayStation 5 te voldoen. Nintendo zou zich volgens Bloomberg daar minder zorgen om maken. Ze zouden minder last hebben van die problemen, omdat hun hardware minder krachtig is. Tegelijkertijd is het zo dat de Switch het afgelopen jaar ook met tekorten had te maken. Wat dat betreft moeten we dat eerst zien. De virtuele E3 begint op 12 juni.

Dit is waarom de Nintendo Switch slecht te scoren was (maar nu weer wel)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen