Dit is waarom de Nintendo Switch slecht te scoren was (maar nu weer wel)

Games Jelle van Es 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Wie de afgelopen tijd heeft geprobeerd om een Nintendo Switch in huis te halen, kreeg daarbij waarschijnlijk met problemen te maken. Hij was wel te koop, maar daarvoor betaalde je dan veel meer dan normaal. Bovendien moest je vaak lang wachten.

Dat deed ons denken aan maart en april van vorig jaar. Toen ontstond er een ware run op de Nintendo Switch en was hij eigenlijk net zo slecht te scoren als dat de PlayStation 5 nu is. Gelukkig lag het probleem deze keer ergens anders.

Dit is waarom er Nintendo Switch-tekorten waren

Hoewel er nog altijd wat problemen zijn op het gebied van de productie van de Nintendo Switch, door corona draaien verschillende fabrieken nog altijd niet op volle snelheid, lag het probleem nu ergens anders. Zoals je waarschijnlijk nog wel weet, was er een tijdje geleden het schip Ever Given, dat voor een blokkade in het Suez kanaal zorgde. Als gevolg daarvan lagen schepen dagenlang voor anker en dat heeft gevolg gehad op de wereldeconomie. En dus ook voor het aanbod van de spelcomputer.

Suez Kanaal Ever Given kanaal
De Ever Given (Afbeelding: AFP / Maxar Technologies)

Tijdens een gesprek met investeerders kreeg Shuntaro Furukawa, de president van Nintendo, vragen over het gebrek aan aanbod van de Nintendo Switch. En daarbij gaf hij dus aan dat de blokkade van het Suez kanaal één van de grootste boosdoeners was voor de problemen met de spelcomputer. Dat werd onder opgepikt door Stephen Totilo, zoals je in de onderstaande tweet kan lezen.

Voorraden trekken aan

Inmiddels lijken de grootste problemen met de Nintendo Switch achter ons te liggen. Als je vandaag de dag de nieuwe spelcomputer wil kopen, dan betaal je daar inmiddels gewoon weer de normale prijs voor. Bovendien wordt de spelcomputer na aankoop de volgende dag bezorgd. Nu maar hopen dat dat straks dus ook met de PlayStation 5 het geval is.

Playstation 5 kopen? Het wordt volgens Sony nog erger dan je dacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen