Playstation 5 kopen? Het wordt volgens Sony nog erger dan je dacht

Games Jelle van Es 10 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het scoren van een PlayStation 5 zonder dat je er meer voor betaald dan de adviesprijs is eigenlijk zo goed als onmogelijk. Sinds de lancering zijn er behoorlijke leveringsproblemen. En op dat gebied komt Sony nu met slecht nieuws.

Volgens Bloomberg heeft Sony namelijk laten weten dat de problemen voorlopig aan zullen houden, waardoor tekorten gaan blijven. En het is dus lastig blijft om een PlayStation 5 te kopen.

PlayStation 5 kopen blijft een uitdaging

Volgens Hiroki Totoki, die als chief financial officer werkt bij Sony, blijven de problemen aanhouden. Het probleem zit hem er enerzijds in de vraag die volgens hem ongekend hoog blijft. Door de coronaperikelen hebben we minder mogelijkheden om echt leuke dingen te doen. En daardoor willen we geld uitgeven aan games. En het scoren van een nieuwe spelcomputer is daarbij iets wat veel mensen doen. Tegelijkertijd blijft het dus moeilijk voor Sony om de productie omhoog te schroeven. Wereldwijd is er een groot tekort aan zogenaamde semiconducters. Dat probleem is er niet alleen bij spelcomputers, maar ook bij vele andere elektronica.

PlayStation 5 PS5 controller
De Dualsense controller (Afbeelding: Sony)

Sony liet eerder weten dat ze tussen april 2021 en maart 2022 zo’n 14,8 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 op de markt willen brengen. Tot nu toe heeft het bedrijf zo’n 7,8 miljoen exemplaren daarvan verkocht. Wat dat betreft is het dus niet een hele grote opschaling van de productie en daardoor wordt eens te meer duidelijk dat de tekorten zullen aanblijven. Dat is overigens iets dat ook het geval is bij de Xbox Series X, maar daar is de vraag net iets minder hoog.

Ook bij de Switch en PlayStation 4 problemen

Hoewel de problemen bij de PlayStation 5 het grootst zijn, zien we ook bij de Nintendo Switch dat de voorraden teruglopen en de prijs daarvan omhoog gaat. En ook bij de PlayStation 4 zien we problemen ontstaan. Met name de DualShock 4-controller is beperkt beschikbaar en dus in prijs omhoog gegaan.

Nintendo Switch voor de laagste prijs kopen? Het kan bij deze webshop!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen