Clubhouse eindelijk beschikbaar op Android: zo krijg je toegang

Apps Wesley Akkerman 10 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De populaire audiochatapplicatie Clubhouse is eindelijk op Android verschenen. Vooralsnog gaat het om de bètaversie van de app. Om toegang te krijgen tot de applicatie, moet je wel door een aantal hoepels springen. Het is helaas niet zo dat je gewoon op de downloadknop drukt en kunt beginnen met luisteren.

Dit jaar hebben we heel veel gehoord over de app Clubhouse. De populaire audiochatapp was tot heden alleen verkrijgbaar op iOS, maar daar komt nu dus verandering in. Er is namelijk eindelijk een bètaversie beschikbaar voor Android-gebruikers. De bèta is helaas alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Al is er wel een adertje onder het gras.

Clubhouse komt eindelijk naar Android

In een blogpost laat het bedrijf weten dat dus eerst Amerikaanse gebruikers aan de beurt zijn. Daarna komen andere landen waar ze voornamelijk Engels spreken aan de beurt. En dan pas komen andere landen in zicht. Het is dus niet helemaal duidelijk hoe lang het duurt voordat de app officieel naar Nederland komt.

Clubhouse Facebook
Clubhouse naast Instagram en andere apps (Afbeelding: Unsplash / William Krause)

Amerikanen die de Clubhouse willen proberen, moeten zich aanmelden via een wachtlijst. En anders moet je een uitnodiging ontvangen van een andere gebruiker. Maar of je nu de app downloadt via Google Play of via een APK, je kunt al wel meteen een account aanmaken en een gebruikersnaam te reserveren.

Magere ervaring ten op opzichte van iOS-versie

Mocht je iemand kennen die de app reeds geïnstalleerd heeft die jou een uitnodiging verstuurt, dan maakt het overigens niet uit waar je woont. Ook mensen buiten de Verenigde Staten kunnen de uitnodiging accepteren. Clubhouse is nu dus ook in Nederland op Android te gebruiken, maar je krijgt dan wel te maken met een magere ervaring in vergelijking met de iOS-versie.

Instagram Live gaat de concurrentie aan met het populaire Clubhouse

Veel functies ontbreken nog. Zo kun je geen onderwerpen volgen, externe accounts koppelen, clubs beheren en je naam updaten in de app, om maar wat voorbeelden te geven. Mocht je meer willen lezen over de aankondiging van het team achter de populaire Clubhouse-app, check dan de onlangs gepubliceerde blog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Clubhouse

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen