Clubhouse zet eindelijk eerste stap richting Android: dit moet je weten

Apps Jeroen Kraak 3 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Clubhouse is een enorm grote hit. De app waarin gebruikers kunnen praten over allerlei onderwerpen is nu nog alleen op iOS verkrijgbaar. Toch komt daar verandering in voor Android-gebruikers.

Clubhouse is inmiddels al een tijdje beschikbaar op iOS. Je kunt alleen lid worden als je van iemand anders een uitnodiging voor de app krijgt. Android-gebruikers vissen achter het net. De app is nog steeds niet beschikbaar op telefoons met het Google-besturingssysteem. Toch zijn de makers hard aan het werken om de Android-versie van Clubhouse aan de praat te krijgen. Het test nu de eerste beta, meldt het in een blog.

Clubhouse is één van de populairste apps van het moment, maar wat is het?

Clubhouse op Android

Clubhouse laat in een blog weten dat het nu een ‘ruige’ beta-versie voor haar app op Android uitrolt. Het lijkt er dus mensen met bijvoorbeeld een Samsung Galaxy eindelijk gebruik kunnen maken van de dienst. De verwachting is dan ook dat er komende weken geleidelijk aan steeds meer Android-gebruikers tot de dienst worden toegelaten.

Clubhouse moet dit wel doen, aangezien de concurrenten al volop op jacht zijn om een soortgelijke dienst op te bouwen. Zo hebben Twitter en Telegram allebei een eigen soort spraakapp al uitgerold voor Android. In de komende maanden lijken ook andere reuzen als Facebook, Instagram en LinkedIn allemaal met een eigen variant te komen.

De tijd dringt

Het lijkt er dus op dat er een aantal goede alternatieven op de markt komen, nog voordat Clubhouse zelf met een Android-app komt. Het bedrijf heeft dus de nodige haast om het te ontwikkelen. De verwachting van Clubhouse is dat er de komende weken steeds meer Android-gebruikers bijkomen, al is de app op dit moment nog niet te vinden in de Play Store.

Clubhouse is ongekend populair op Apple-telefoons. In de app kan iedere gebruiker een eigen kamer starten om daarin door middel van voice-chat over onderwerpen te praten. Het is als het ware een live-podcast waarbij elke luisteraar zich meteen in het gesprek kan mengen. Wel moet men hiervoor de toestemming krijgen van een moderator van de kamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen