Playstation Plus: deze topgames speel je gratis in mei 2021

Games Jelle van Es 3 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation Plus-line up van mei werd al een paar dagen geleden aangekondigd, dus de kans is aanwezig dat je die al hebt gezien. De vertraging zit hem in een heerlijk weekje vakantie waar ondergetekende net weer van terug is. De nieuwe games zijn vanaf morgen te downloaden op je PlayStation 4 en PlayStation 5.

Daarvoor is het wel nodig dat je in het bezit bent van een actief PlayStation Plus-abonnement. Grote kans dat je die sowieso bezit, aangezien je dat nodig hebt om de meeste games online te spelen. Dit zijn de games die je deze maand gratis krijgt.

PlayStation Plus-games van mei

1. Battlefield V

De grootste game die je deze maand aan je PlayStation Plus-bibliotheek toevoegt is Battlefield V. De game is natuurlijk al heel wat jaartjes op de markt, waardoor de kans groot is dat je hem al een keer hebt gespeeld. Toch is het alsnog een mooie toevoeging en een goede kans om je vrienden te overtuigen om de game te halen. Op die manier kun je samen in een squad spawnen en daarmee goed samenwerken tijdens de intense multiplayerpotjes. Er is niks mooier dan met zijn vieren op te rukken naar een vijandig punt, daar de tegenstanders uit te schakelen en het punt uiteindelijk succesvol te veroveren.

Battlefield V PlayStation Plus
Battlefield V (Afbeelding: Electronic Arts)

2. Wreckfest

Wreckfast is een game die alleen beschikbaar is voor de PlayStation Plus-eigenaren met een PlayStation 5. Het is een game die gemaakt is door hetzelfde team dat verantwoordelijk was voor de Flatout-reeks. Deze game kwam in 2018 al uit, maar krijgt nu een PS5-versie. Die komt pas weer op 1 juni uit, waardoor je PS Plus-bezitter nu een klein voordeel hebt. Het is een game die racen combineert met het slopen van de andere racers. De game kan met maximaal 24 man gespeeld worden in de online modus en dat levert veel chaos op.

Wreckfest (Afbeelding: Big Bear)

3. Stranded Deep

De laatste game uit dit PlayStation Plus-overzicht is er weer één die een perfecte toevoeging is aan de catalogus. Stranded Deep is namelijk zo’n typische game die je hebt gemist. In de game stort je neer met je vliegtuig en probleem je op een onbewoond eiland te overleven. Daarbij bouw je je eigen basis op en moet je voor genoeg eten en drinken zorgen. Het uiteindelijk doel is om natuurlijk weg te komen van deze plek.

Stranded Deep (Afbeelding: Beam Team Games)

De nieuwe PlayStation Plus-games zijn vanaf 4 mei te downloaden. Dit kun je dan tot en met 31 mei doen, waarna weer de nieuwe games verschijnen. Heb je nog geen abonnement? Scoor die dan hier.

PlayStation Plus: Sony komt met gratis topgames in april 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen