Returnal: tips en tricks om langer te overleven in de PS5-game

Games Jelle van Es 3 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

Mocht je een gelukkige gamer zijn die in het bezit is van een PlayStation 5, dan is er nu een game die je met veel plezier kunt spelen: Returnal. De game kwam afgelopen week uit en blijkt een schot in de roos te zijn.

Wij zijn druk bezig met Returnal. Door een vakantie ben ik er eigenlijk pas dit weekend goed ingedoken en het smaakt absoluut naar meer. Het enige ding met deze PS5-game is dat hij behoorlijk pittig is. Het is een game waarbij je na elke dood voor een groot gedeelte opnieuw begint. Bepaalde voortgang behoud je, maar een groot gedeelte ben je kwijt. Wat dat betreft is het maar goed dat Sony op hun eigen blog met een aantal goede tips is gekomen, om er voor te zorgen dat je langer in leven blijft.

Returnal tips

1. Zorg er voor dat je (bijna) alles oppakt in Returnal

In Returnal op de PlayStation 5 heb je vaak een duidelijk hoofddoel waar je naar toe moet gaan om een baas tegen te komen en uiteindelijk verder te komen in het verhaal. Je doet er echter verstandig aan om in de game verder te kijken dan je neus lang is. Wie er voor kiest om van het vaste pad af te stappen, komt vaak bepaalde plekken tegen waar je bonussen kunt scoren, die je weer helpt om beter te worden in de game. Ten eerste zijn er bepaalde artifacts. Dit zijn voorwerpen die je binnen je run van voordelen voorzien. Daarbij wil je vooral op zoek naar de Astronaut Figurine. Wanneer je doodgaat, dan zorgt dit voorwerp er voor dat je weer tot leven wordt gewekt. Vooral wanneer je te maken krijgt met een eindbaas is dit een must-have.

Returnal PlayStation 5
Wat zal er in deze kist zitten? (Afbeelding: Housemarque)

Daarnaast zijn er diverse consumables te vinden in Returnal. Dit zijn voorwerpen die één keer geactiveerd worden. Denk daarbij aan een schild dat een enkele hit ka opvangen of een Obolite Seeder die er voor zorgt dat verslagen vijanden tijdelijk meer Obolites droppen. Dat is zeg maar de in-game currency, waarmee je op bepaalde plekken weer dingen kan kopen. Dit gebeurd bij de verschillende mysterious devices. Lever daar je Obolites in om meer health te krijgen of je zelfs de mogelijkheid te geven om op een bepaalde plek te spawnen wanneer je dood gaat en op die manier minder voortgang verliest.

2. Kiezen tussen de voor- en nadelen

Daarnaast krijg je in Returnal op de PS5 te maken met voorwerpen dat voordelen met zich mee brengt, maar ook bepaalde nadelen. Zo zijn er de parasieten die je vindt. Deze zorgen er voor dat je pak bijvoorbeeld sterker wordt en minder snel doodgaat, maar dat je tegelijkertijd minder damage doet wanneer je kogels afvuurt. Datzelfde geldt voor de malignant containers. Deze kun je openen voor schatten en bonussen, maar wanneer je dat doet, loop je het risico dat je pak minder goed werkt. Zo zal het bijvoorbeeld langer duren voordat je je speciale aanval van je wapen weer kan afvuren. Je moet dus echt keuzes maken in de game.

Constant moet je keuzes maken (Afbeelding: Housemarque)

3. Blijf in beweging

Dit is een tip die redelijk voor zich spreekt, aangezien Returnal een game is waarbij je te maken krijgt met vele kogels die op je af worden gevuurd. Het is wat dat betreft een 3D-bullet hell shooter. En daarbij moet je dus goed in beweging blijven. Springen en naar de zijkanten boosten is een must, waarbij je dan vanuit de hip fire-modus op de vijanden knalt. Inzoomen en schieten is er alleen bij als je echt de tijd hebt en doorhebt wat de zwakke plekken van een bepaalde vijand is. Daarnaast kun je gebruik maken van melee aanvallen om op die manier de grote vijand te verlammen en je te focussen op de kleinere beesten. Daarbij is het ook handig om je secundaire aanval in te zetten wanneer het mogelijk is.

Returnal
Pas op voor de kogels (Afbeelding: Housemarque)

4. Adrenaline is handig

Returnal is een game die gemaakt is door Housemarque, een ontwikkelaar die je onder andere kent van Resogun. Eén van de elementen uit de oudere games van de ontwikkelaar die terugkomt in deze titel is de Adrenaline. Zolang je niet geraakt wordt en vijanden verslaat, bouwt deze meter zich op. Op het maximale niveau komen je melee-aanvallen harder aan, schiet je meer homing missiles met je helper droid en beschik je over Enhanced Vision, waarmee je door de muren kan zien waar vijanden zich bevinden. Wat dat betreft is het dus nog meer zaak om niet geraakt te worden in de game.

5. Begrijp je wapen

In Returnal begin je met een redelijk simpel pistool, maar al snel zul je in de game andere wapens tegenkomen. En in die wapens zit heel wat variatie. Soms lijkt het er op dat een nieuw wapen dat je tegenkomt van een hoger niveau is en dus beter, maar dan moet het dus wel goed passen bij jouw speelstijl en de vijanden die je tegenkomt. Een krachtige shotgun is fijn wanneer je dicht bij een vijand kan komen, maar als je vooral vanaf een afstand wilt knallen, dan heb je er dus niet echt veel aan. Dus als je een wapen tegenkomt, bekijk dan goed wat deze brengt en schiet een paar kogels af om op die manier er een beetje gevoel bij te krijgen.

Bepaal goed hoe je wilt spelen (Afbeelding: Housemarque)

Returnal is nu verkrijgbaar voor de PlayStation 5. Deze week komen we ook nog met de review. Wil je meer lezen over het platform? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Sony geeft update over verkoop PS5 en heeft goed nieuws voor fans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen