Playstation 5 kopen? Dan is het nu tijd om op te letten

Games Jelle van Es 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is inmiddels een half jaar geleden dat de PlayStation 5 op de markt kwam. En sinds die tijd blijkt het aanschaffen van zo’n nieuwe spelcomputer een ware hel te zijn.

Wij proberen je daarbij een beetje te helpen. Een linkje naar een webshop maken op het moment dat de PlayStation 5 te koop is, heeft vaak geen zin. Maar met dit bericht hopen we je wel weer even alert te maken. Want vandaag gingen er weer een paar de verkoop in.

PlayStation 5 was weer even beschikbaar

Op het moment dat je dit leest, ben je uiteraard te laat. Maar laat dat je niet ontmoedigen. Vaak is het zo dat wanneer de PlayStation 5 ergens te koop is, hij ook nog ergens anders wordt verkocht. Vanochtend zagen we voorraden bij zowel Bol.com als bij de Britse versie van Amazon. En dat is vaak wel een indicatie van dat hij ook bij andere webshops in de verkoop kan gaan. Zodoende doe je er verstandig aan om andere webshops deze week scherp in de gaten te houden. En wanneer er dan voorraad is, heb jij de kans dat je op tijd bent.

PlayStation 5
PlayStation 5 controller (Afbeelding: Sony)

Uiteraard, dat is nog altijd geen garantie dat je een PlayStation 5 scoort en in huis haalt. Maar soms moet je een beetje geluk hebben in combinatie met scherpte. Een gewaarschuwd mens telt namelijk voor twee. En anders kun je nog altijd proberen af te dingen op Marktplaats.

Prijzen zakken iets

Over Marktplaats gesproken, het ziet er naar uit dat de eerste grote hype rondom de PlayStation 5 daar iets is weggeebt. Als ik daar nu zoek naar de nieuwe spelcomputer, dan worden de meesten aangeboden voor een prijs tussen de 700 en 800 euro. Dat is nog altijd veel geld, maar wel een tikkie minder dan de 900-1000 euro van een paar maanden geleden. Hopelijk zorgt deze nieuwe drop aan spelcomputers voor een verdere prijsdaling op dat gebied.

Sony onthult nieuwe controllers voor de PlayStation 5 die je niet hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen