Mark Hofman
Mark Hofman Apps 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Films en series downloaden op Netflix vanaf nu een stuk prettiger

Gebruikers van Netflix zijn in de mogelijkheid om films en series te downloaden. Een functionaliteit die erg geliefd is, want zelfs met een kleine databundel is het mogelijk om je favoriete content ook onderweg te kijken. Al moet je de desbetreffende titel wel volledig binnengehaald hebben.

Althans, dat is hoe de situatie tot deze week was. Netflix introduceert namelijk een nieuwe functionaliteit in zijn Android-app, waarmee je films en series ook voor een deel kunt downloaden.

Films en series downloaden een stuk prettiger

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je moet de deur uit, pakt je spullen bij elkaar en kijkt even op je telefoon of tablet of die desbetreffende film of serie al volledig gedownload is. “Nee, nog niet! Dat is balen”, zal je vaak gedacht hebben. Tot op heden was het namelijk zo dat je een film of serie niet offline kunt bekijken wanneer deze niet volledig gedownload is. Iets waar deze update dus verandering in brengt.

Mensen met een Android-smartphone kunnen vanaf nu namelijk ook gewoon content bekijken die niet volledig gedownload is. Als je bijvoorbeeld de helft van The Irishman hebt gedownload, is het mogelijk om die film tot de helft te bekijken. Misschien niet voor iedereen interessant, maar bij deze specifieke titel zorgt dit in ieder geval toch weer voor één uur en drie kwartier aan plezier.

Netflix offline downloaden
Offline downloaden een stuk makkelijker (Afbeelding: Netflix)

Het mooie aan de functionaliteit is dat je gewoon verder kunt kijken wanneer je weer in de buurt bent van een goede verbinding. Op de achtergrond zal de film of serie verder gedownload worden, zodat jij geen seconde van je favoriete Netflix-titel hoeft te missen.

Netflix heeft slecht nieuws voor iOS-gebruikers

De nieuwe Netflix-feature is goed nieuws, want het downloaden van content wordt dus een stuk makkelijker. Al zullen mensen daar wel een Android-smartphone voor moeten hebben. Netflix heeft namelijk laten weten dat iOS-gebruikers nog “even” moeten wachten. En met “even” bedoeld het bedrijf een aantal maanden. Het bedrijf kijk hoe de feature het doet op Android en zal in de komende maanden een aantal tests gaan draaien op iPhones en iPads. Ouch!

Netflix heeft orgastisch nieuws voor Sex Education-fans

De meest recente ontwikkelingen volgen op het gebied van Netflix en andere streamingdiensten? Check dan ook zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!