Pokémon GO krijgt een opvolger en richt zich volledig op basketbal

Games Mark Hofman 29 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Pokémon GO, het immens populaire AR-spel van Niantic, krijgt een opvolger. Het is alleen niet wat je zou verwachten dat het zou zijn.

Waar Niantic eerder aan de haal ging met de iconische Pokémon-franchise slaat de ontwikkelaar dit keer een compleet andere weg in. Zitten er basketbalfans in het publiek?

Pokémon GO-opvolger richt zich op de NBA

Persoonlijk ben ik er blij mee, want mijn hart gaat aanzienlijk sneller kloppen van de NBA. De Amerikaanse basketbalcompetitie is doorgaans een bron van spektakel en zal dus ook hét onderwerp zijn van de nieuwe game van Niantic. Maar hoe gaat dat precies in z’n werk?

Op de officiële website van NBA All World, zoals de game gaat heten, wordt nog niet heel veel duidelijk. Het enige wat we weten is dat je het in de echte wereld op kunt nemen tegen andere spelers. Net als bij Pokémon GO het geval is verwacht ik dat het doel is om de bal, soms met effect, naar de basket te gooien. Op basis van je prestaties en afgelegde kilometers kun je vervolgens verschillende dingen verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe sneakers en toffe accessoires.

Wanneer de game precies beschikbaar is weten we nog niet. Wel maakt Niantic bekend dat geïnteresseerden zich alvast in kunnen schrijven op de officiële website. Zodra de Pokémon GO-opvolger daadwerkelijk het daglicht ziet zal je dus direct aan de slag kunnen gaan. Dat inschrijven kan via deze link.

Harry Potter: Wizard Unite

Ondanks het feit dat NBA All World een opvolger is van Pokémon GO, is het zeker niet de eerste game die na het grote succes gemaakt is. Zo introduceerde de ontwikkelaar in 2017 de game Harry Potter: Wizards Unite. Gezien het succes van het Pokémonspel en de populariteit van Harry Potter leek het een geweldige combinatie te zijn. De praktijk wees echter iets anders uit. Begin dit jaar werd officieel de stekker uit de game getrokken.

Grote Harry Potter-game gooit de handdoek in de ring

Het is te hopen dat NBA All World het succes van Pokémon GO enigszins kan evenaren. Al zal dat wel een flinke taak worden gezien de basketbalcompetitie, ondanks zijn populariteit, minder groot is dan de franchise van The Pokémon Company.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen