Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 3 nov 2021

Grote Harry Potter-game gooit de handdoek in de ring

Met Pokémon Go wist ontwikkelaar Niantic een enorm succes te boeken. En met dat succes is het waarschijnlijk langs verschillende uitgevers gegaan om soortgelijke games te maken. Zodoende werd Harry Potter: Wizards Unite gelanceerd.

Harry Potter: Wizards Unite is qua games een titel die het meeste lijkt op Pokémon Go. Net als bij die game was het zaak dat je ging rondlopen en onderweg ging strijden tegen verschillende vijanden. En nu heeft de ontwikkelaar laten weten dat de game er mee stopt.

Doek valt voor Harry Potter: Wizards Unite

Vanaf 31 januari 2022 is het niet meer mogelijk om Harry Potter: Wizards Unite te spelen. Daarmee komt er een einde aan de game, die in juni 2019 werd gelanceerd. Destijds was het de verwachting dat de game hetzelfde succes zou gaan worden als Pokémon Go. Dit omdat veel mensen fan zijn van de wereld zoals J.K. Rowling die had neergezet. Het grote verschil zit hem er in dat je nu meer een verhaal beleeft. De ontwikkelaar heeft laten weten dat dat verhaal op een goede manier wordt afgesloten en gamers op die manier er met een goed gevoel afscheid van kunnen nemen.

Harry Potter: Wizards Unite iOS en Android
Harry Potter: Wizards Unite (Afbeelding: Niantic)

Vanaf 6 december verdwijnt Harry Potter: Wizards Unite uit de verschillende digitale stores en kun je hem dus niet meer downloaden. Daarnaast verdwijnt op die dag ook de mogelijkheid om in-game aankopen te doen. Vanaf dat moment moet je het dus puur doen met hetgeen dat je in de game verdient.

Ontwikkelaar spreekt over de game

Op hun eigen blog laat Niantic weten dat Harry Potter: Wizards Unite er mee stopt en bedankt het de spelers die het hebben geprobeerd. Volgens de ontwikkelaar is niet elke game bedoeld om voor eeuwig te blijven bestaan. Met deze game was het het doel om gamers te voorzien van een wereld en een verhaal dat daarbij twee lang doorloopt.

Pokémon Go-maker wil je laten wandelen met Pikmin Bloom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote Harry Potter-game gooit de handdoek in de ring
Sluiten