5 films en series waar we in november 2021 het meest naar uitkijken

Films & Series Mark Hofman 2 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

De maand november wordt een drukke voor mensen met meerdere streamingdiensten. Zowel Netflix als Amazon Prime Video, Apple TV+ en Disney+ komen met een hoop nieuwe films en series. Maar welke zijn nu het kijken waard?

Ik kan die vraag natuurlijk niet voor iedereen beantwoorden, maar wel mijn persoonlijk Top 5 met jullie delen. Het kan dus zeker zijn dat jij je in de volgende vijf films en series niet kunt vinden, maar met een beetje geluk pik ook jij er een pareltje tussenuit. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat voor mij Netflix en Disney+ vooral de diensten zijn die ik de komende maand ga gebruiken. En dat heeft te maken met de volgende vijf titels:

#1 Tiger King 2 | Netflix

Noem het sensatiezoekerij, noem het een slechte smaak: ik heb gewoon echt heel erg veel zin in Tiger King 2. Het eerste deel heeft mijn eerste lockdown, net als die van miljoenen andere, toch een stuk mooier gemaakt dan hij had moeten zijn. De drama, de knotsgekke acties en de constante vraag of Amerika wel echt bestaat: het was op en top genieten. Het tweede deel doet daar waarschijnlijk nog een schepje bovenop, omdat we volgens de trailer slechts het topje van de ijsberg kennen. Man, wat heb ik hier een zin in!

Tiger King 2 is vanaf 17 november 2021 te zien op Netflix.

#2 Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings | Disney+

Het is een verrot lange titel, maar ik heb er ook verrot veel zin in. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings verschijnt op 12 november, slechts anderhalve maand na zin bioscooprelease, al op Disney+. De streamingdienst viert op deze datum feest vanwege zijn tweejarig bestaan en viert dat dus uitbundig met de komst van zijn meest recente Marvel-film. Een geniale zet voor fans zoals ik die eigenlijk nog helemaal geen tijd hebben genomen om naar de bios te gaan, maar niet kunnen wachten op de film. Laat Phase 4 maar lekker doordenderen, vrienden.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is vanaf 12 november te zien op Disney+.

#2 Undercover (seizoen 3) | Netflix

Met de komst van Ferry werden we in 2021 al voorzien van een gezond portie Undercover. Ondanks dat de film erg goed ontvangen werd in huize Hofman moet ik wel bekennen dat ik blij ben dat het verhaal van de serie zelf gewoon weer verdergaat. Al helemaal nu ik (door de trailer) weet dat Ferry uit de gevangenis wordt vrijgelaten en samen met Bob een drugsdealer achter slot en grendel moet zetten. Genot ten top!

Het derde seizoen van Undercover is vanaf 21 november te zien op Netflix.

#3 Red Notice | Netflix

Red Notice is één van die films die van tevoren alles lijken te zijn waar je op hoopt, maar uiteindelijk toch een beetje tegenvallen. Althans, zo’n uitstraling heeft het. Toch kan ik niet wachten om te zien hoe de gouden combinatie van Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds uitpakt. Interpol schakelt de hulp van een geniale FBI-agent en een kunstdief in om een grote dreiging tegen te gaan. Een verhaal waar je de vingers bij aflikt op het moment dat je weet welke producten en welke cast erbij betrokken wordt.

Red Notice is vanaf 12 november te zien op Netflix.

#4 Hawkeye | Disney+

De vierde fase van de Marvel Cinematic Universe wordt anders afgetrapt dan we gewend zijn. En het is fantastisch! Met series als WandaVision, Falcon and the Winter Soldier en Loki heeft Disney+ al aardig wat hoge ogen weten te gooien. Met de komst van Hawkeye wordt het succes waarschijnlijk alleen maar groter. Uiteraard volgen we het verhaal van Hawkeye die in aanraking komt met een protegé: Kate Bishop. Zij moet de grote opvolger gaan worden van de held waar we al jaren mee te maken hebben gehad in de MCU.

Hawkeye is vanaf 24 november te zien op Disney+.

#5 The Wheel of Time | Amazon Prime Video

The Wheel of Time is waarschijnlijk de grote onbekende in deze lijst en toch wordt er heel veel van verwacht. Logisch, want de gelijknamige boekenreeks is tot op heden negentig miljoen keer over de toonbank gevlogen. De serie heeft qua stijl heel veel weg van Lord of the Rings, maar volgt uiteraard gewoon zijn eigen pad. We ontdekken een magische wereld waar alleen bepaalde vrouwen toegang toe hebben. Eén van die vrouwen is Moiraine die samen met vijf jonge mannen en vrouwen een herboren draak zal moeten vinden. Hij is namelijk het verschil tussen leven of dood voor de gehele mensheid.

The Wheel of Time is vanaf 19 november te zien op Amazon Prime Video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen