Mark Hofman
Mark Hofman Games 2 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

5 geweldige videogames die we in november 2021 eindelijk spelen

De maand november is een verdomd mooie voor iedereen die videogames een warm hart toedraagt. De maand zit namelijk vol met geweldige releases voor de PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S en de Nintendo Switch. Maar naar welke titels kijken we het meeste uit?

In dit artikel zet ik mijn persoonlijke top 5 voor je op een rij. Een top 5 die uiteraard volledig gericht is op mijn persoonlijke smaak en waar jij het niet mee eens hoeft te zijn. Maar als ik je ook maar voor één titel heb kunnen inspireren, dan is mijn missie vandaag geslaagd. Dit zijn wat mij betreft de toppers van de maand:

#1 Forza Horizon 5 | Xbox Series X & S / PC

Forza Horizon 5 is voor mij dé game waar ik dit jaar niet op kan wachten. Dat heeft dan vooral te maken met het feit dat ik onlangs de Xbox Series S heb aangeschaft en de franchise een paar jaar heb moeten missen. Op dit moment vermaak ik me dus uitstekend met Horizon 4 en kan ik dus ook niet wachten voor het vervolg. Een vervolg dat op 9 november 2021 verschijnt. Dit keer vind het imposante festival plaats in Mexico, ziet de game er beter uit dan ooit en krijg je wederom te maken met flink wat uitdagingen. En of die nu afkomstig zijn van tegenstanders of onverwachte weersomstandigheden: uitdagend zal het worden.

Forza Horizon 5 is vanaf 9 november verkrijgbaar voor Xbox Series X, Series S en PC.

#2 Pokémon Diamond en Pearl | Nintendo Switch

Pokémon Diamond en Pearl komen terug. Natuurlijk heb ik daar zin in. De originele games waren onderdeel van mijn jeugd en ik kan niet wachten om te zien wat voor sausje erover heen gegoten wordt. Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl zijn voorzien van een moderner uiterlijk en ik ben heel benieuwd wat Nintendo precies gedaan heeft om de game in een nieuw jasje te steken. Wat we van het verhaal mogen verwachten mag duidelijk zijn, maar dat zal voor menig gamer alleen maar genot brengen.

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl verschijnen op 19 november op de Nintendo Switch.

#3 Call of Duty: Vanguard | PlayStation / Xbox / PC

Het is zowel een heerlijke maand voor fans van Call of Duty als voor fans van Battlefield. Persoonlijk kan ik van beide franchises genieten, maar heb ik simpelweg het meeste met die eerste. Ik heb daarom ook ontzettend veel zin om vanaf vrijdag 5 november aan de slag te gaan met Call of Duty: Vanguard. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik een beetje voorzichtig ben in mijn enthousiasme. De franchise keert wederom terug naar de Tweede Wereldoorlog en de laatste keer dat het dat deed (Call of Duty: WWII) had ik er een beetje een nare nasmaak aan.

Call of Duty: Vanguard verschijnt op 5 november voor PlayStation (4/5), Xbox (One, Series S/X) en PC.

#4 Grand Theft Auto: The Trilogy | Nintendo Switch

De drie meest geniale Grand Theft Auto games keren deze maand terug in een nieuw jasje. Én je kunt ze spelen op de Nintendo Switch. Wat moet ik er eigenlijk nog over zeggen, buiten het feit dat ik niet kan wachten om ermee aan de slag te gaan.

Grand Theft Auto: The Trilogy verschijnt op 11 november voor Nintendo Switch, PlayStation (4/5), Xbox (Series X, Series S en One) en PC.

#5 Sherlock Holmes: Chapter One | PlayStation / Xbox / PC

Sherlock Holmes: Chapter One is een titel die een beetje onder mijn radar doorgeschoten is. Ik kwam er begin deze week pas achter dat de game zijn opwachting maakt in november. Een ontdekking waar ik heel blij mee ben, want ik heb het verhaal van de Londense detective erg hoog zitten. De game sleept je mee naar het einde van de jeugd van Holmes: een stuk in zijn leven waar weinig verhalen het over hebben. Dat maakt de game dan ook echt interessant. Hij weet nog niet zo goed wat hij precies aan het doen is en wordt gaande weg gevormd als detective. Iets dat jij vanaf de voorste rij dus mee mag maken.

Sherlock Holmes: Chapter One verschijnt op 16 november voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Later dit jaar komt de game ook voor Xbox One en PlayStation 4 uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!