Pokémon Go maakt einde aan irritatie waar men al jaren tegenaan loopt

Games Mark Hofman 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Je gelooft het misschien niet, maar Pokémon Go is anno 2022 nog immens populair. Het succes van 2016 wordt al jaren niet meer geëvenaard, maar is desondanks voor heel veel gamers nog ontzettend relevant. Reden genoeg voor Niantic om, na al die jaren, eindelijk een einde te maken aan een grote irritatie van spelers.

De ontwikkelaar laat via een blogpost op zijn website weten een verbetering door te voeren. In de meest recente versie van Pokémon Go gaat het gehele Mega Evolution-systeem op de schop. Ein-de-lijk!

Pokémon Go maakt einde aan grote irritatie

Het evolueren van je Pokémon wordt in Pokémon Go niet alleen makkelijk, maar geeft je als speler ook veel meer voldoening dan voorheen. Dat is in ieder geval de visie die Niantic heeft voor het vernieuwde Mega Evolution-systeem in de game. Gamers in Australië en Nieuw-Zeeland kunnen er op dit moment al van genieten. Wij in Nederland moeten, samen met de rest van de wereld, nog even geduld hebben. Het vernieuwde systeem komt binnenkort naar onze versie van Pokémon Go.

Toch is dit nieuws het vermelden waard, want met een nieuw systeem maakt Niantic een einde aan een probleem. Er zijn veel spelers die in de loop der jaren frustraties hebben gehad over de Mega Evolution-functie binnen Pokémon Go. Waar je voorheen iedere keer Mega Energy uit moest geven om je Pokémon in Mega Evolve-staat te krijgen, is het nu slechts een eenmalige uitgave. Zodra je de actie voor het eerst verricht is het, gedurende een bepaalde periode, mogelijk om je Pokémon wederom te evalueren.

Agenten ontslagen

Zoals gezegd is Pokémon Go niet zo groot meer als het ooit was, maar is de game nog wel succesvol. Het ruïneert met al het gemak van de wereld dus nog steeds levens. Zo kwam begin dit jaar een wel heel opmerkelijk verhaal naar boven van agenten die het spelletje net iets te leuk vinden.

Hoe Pokémon Go ervoor zorgde dat deze agenten ontslagen werden

Wil je op de hoogte blijven van alles op het gebied van gaming? Mooi, want wij doen dat met alle liefde. Je leest alle berichten op deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen