Pokémon Go ziet er vanaf nu een stukje beter uit op je iPhone

Games Mark Hofman 3 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Vijf jaar nadat Pokémon GO voor het eerst verscheen is de game nog steeds een ongelofelijk succes. Het is dus niet gek dat Niantic blijft investeren in het spel en het regelmatig voorziet van nieuwe functionaliteiten en opties. Zo ziet de app, dankzij de meest recente update, er beter uit op een iPhone.

Pokémon GO versie 1.191.0 is vanaf nu beschikbaar en te downloaden voor iOS-gebruikers.

Pokémon GO beter op je iPhone

Dankzij de nieuwe update wordt er een nieuwe optie toegevoegd aan Pokémon GO. Mensen met een iPhone zijn in staat om in de geavanceerde instellingen voor de optie Unlock you device’s native refresh rate for higher FPS te kiezen. Hierdoor is het mogelijk om de verversingssnelheid van het spel omhoog te gooien. Dat is fijn, want Pokémon GO leent zich uitstekend voor zulke verbeteringen. Het spel vraagt visueel niet het meeste van je smartphone, maar er komt wel een hoop scrollen en camerabeweging bij kijken. Acties waarbij een hogere verversingssnelheid goed zichtbaar is.

Het mooie van de nieuwe functionaliteit is dat dit niet alleen werkt voor de iPhone 13 Pro-modellen. Deze smartphones zijn voorzien van de ProMotion-technologie, waardoor je een verversingssnelheid van 120Hz kunt halen. Ook oudere modellen, zoals de iPhone 8 Plus, laten verbetering zien. Pokémon GO was tot op heden vastgezet op 30fps, maar werkt ook op oudere modellen nu met 60fps. Al zul je merken dat je oudere iPhone het soms iets lastiger heeft om constant te blijven.

Pokémon GO iPhone
De nieuwe functionaliteit (Afbeelding: The Verge)

Mocht je problemen ervaren dankzij de functionaliteit, dan is het gewoon mogelijk om terug te gaan naar standaard 30fps.

Een groot succes

Toen Pokémon GO in 2016 verscheen wist het de wereld direct over te nemen. Hordes mensen renden achter de digitale beesten aan en probeerde hun collectie via deze weg uit te breiden. Zo werd het spel al snel 500 miljoen keer gedownload. Alleen toen de hordes mensen verdwenen, bleef het succes van het spel. De hoogtijdagen liggen misschien achter GO, maar anno 2021 is het nog steeds mateloos populair bij zijn spelers. Zo maakte ontwikkelaar Niantic bekend dat het spel inmiddels al meer dan 1 miljard keer gedownload is.

Pokémon Go viert vijfde verjaardag groots: Alles wat je moet weten

Eerder dit jaar werd het vijfjarige bestaan van Pokémon GO nog groots gevierd. Benieuwd hoe? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen