Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp test nieuwe emoji’s die probleem moeten oplossen

WhatsApp is op dit moment flink aan het knutselen aan haar emoji’s. Het moet de berichtendienst nog inclusiever maken.

Vroeger waren de emoji’s van WhatsApp heel simpel. Alle gezichten en personen waren geel. In 2015 kwam daar verandering in en werden er meerdere huids- en haarkleuren toegevoegd. Toch konden deze niet iedereen vertegenwoordigen, want vooral bij koppels gaat het nog eens mis. Daar probeert het nu een oplossing voor te vinden.

Nieuwe emoji’s WhatsApp

WhatsApp test nu een nieuwe functie voor emoji’s met twee personen. Hierbij moet het nu mogelijk worden om zelf een koppel samen te stellen. Heeft een persoon een lichtere en de andere juist een donkere huidskleur, dan kun je dat nu zelf invoeren. Hiermee hoopt de berichtendienst dat nog meer mensen zich vertegenwoordigd voelen.

Een aantal beta-gebruikers hebben al toegang tot de nieuwe feature. WABetaInfo meldt dat dit voor gebruikers is van versie 2.21.24.11 van de app. Echter hebben wij ook al toegang tot de nieuwe emoji’s op de iOS-versie van WhatsApp, dat is versie 2.21.221.

Het aanpassen van de huidskleur kun je doen bij verschillende emoji’s. Het kan bij twee hoofden waar een hartje tussenstaat, maar ook waar twee figuren naast elkaar staan. Bij een gezinsafbeelding kan het helaas nog niet.

WhatsApp emoji's
De nieuwe emoji’s op WhatsApp. (Afbeelding: WABetaInfo)

Nog meer nieuwe functies

Het is niet de enige nieuwe functie die naar WhatsApp komt. De chatdienst test op dit moment ook een manier om sneller te reageren op berichten. Zo kun je door middel van een enkele emoji laten zien wat je van bepaald nieuws vindt. Je hebt de keuze uit zes verschillende figuren waarmee je kunt reageren. De gebruiker kan zien wie welke reactie geeft.

Zoals gezegd zitten beide functies nog in beta. Dat betekent dat nog niet iedereen ze op de telefoon heeft. WhatsApp wil zo testen hoe de emoji’s gebruikt worden, of er fouten in zitten en of ze een succes zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!