WhatsApp: zo gaat de veelbesproken nieuwe feature in zijn werk

Apps Jeroen Kraak 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp krijgt er weer eens een nieuwe functie bij. Dit keer heeft de berichtendienst goed gekeken naar zijn concurrenten.

Er gaan al maanden geruchten over een nieuwe reactiefunctie in WhatsApp. De eerste dateren alweer van augustus, toen WABetaInfo liet weten dat moederbedrijf Meta er mee bezig was. De reactiefunctie is niet een quote, maar een snelle manier om op een bericht te reageren zoals je misschien van een dienst van Microsoft Teams kent. Je reageert op een bericht door middel van een emoji (denk bijvoorbeeld aan een duimpje of een lachend gezichtje).

Snel reageren op berichten in WhatsApp

WABetaInfo laat nu wat beter zien hoe het werkt en komt met screenshots. Deze zijn geheel in lijn met de eerdere berichtgeving. Wel wordt de functie gelimiteerd. Het is alleen mogelijk om te reageren met zes verschillende emoji’s: duimpje, hartje, lachen, verbazing, verdrietig en tweehanden tegen elkaar.

De nieuwe functie in WhatsApp is zowel beschikbaar in gewone chats al in groepgesprekken. Als je in die laatste reactie geeft is dat niet anoniem, want de andere gebruikers kunnen zien wie welke emoji onder een bericht heeft geplaatst.

Nog in de testfase

De reactiefunctie in WhatsApp is nu nog in ontwikkeling, al lijken sommige betagebruikers met iOS er al gebruik ervan te kunnen maken. Het is natuurlijk de vraag wanneer deze handige feature naar de reguliere versies van de berichtendiensten komen.

Eerder deze week kwam al een andere nieuwe WhatsApp-functie naar buiten. Gebruikers kunnen binnenkort hun eigen stickers maken via de berichtendienst. Hiervoor hebben ze geen externe app meer nodig. Net zoals met de reacties zit deze functie ook nog in de ontwikkelfase, wat betekent dat deze op dit moment nog verder getest wordt. De stickerfunctie is op dit moment beschikbaar voor sommige mensen die de web-versie op de desktop gebruiken. Over de nieuwe functie lees je hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen