Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 27 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe je met je Android-smartphone apps op je Android TV kunt zetten

Heb jij een Smart TV in huis met Android TV én toevallig ook nog eens een Android-smartphone? Dan is dit artikel zonder twijfel iets voor jou. Google heeft het onlangs namelijk een stuk makkelijker gemaakt om apps te installeren op je beeldbuis.

Hoewel het redelijk simpel is een Android TV-app uit de Google Play Store te installeren, moeten we ook toegeven dat het systeem niet altijd meewerkt. Vooral televisies hebben langzamere processors waardoor door apps, zoals een digitale winkel, navigeren traag verloopt. Dat moet dus beter kunnen. En het kan beter.

Is het moeilijk om een Android TV-app te downloaden? Nee, dat is het zeker niet. Is het prettig dat het nu ook mogelijk is om dit direct vanaf je smartphone te kunnen doen? Oh, dat is het zeker wel!

Android TV-apps installeren via smartphone

Het is dus mogelijk om applicaties op je Android TV te downloaden via de Google Play Store op je smartphone. Dat is zeker geen verkeerde keuze. Ondanks dat de handeling om het “gewoon” op je televisie te doen simpel is, komen er wel een aantal problemen bij kijken. We moeten eenmaal eerlijk toegeven dat het systeem niet altijd even makkelijk werkt. Vooral televisies met langzamere processors hebben moeite met het proces. Daarom is de nieuwe functionaliteit dus meer dan welkom.

Op Reddit legt gebruiker avigi uit dat je, zowel op je smartphone als op je tv, simpelweg ingelogd moet zijn op hetzelfde Google Account. Wanneer je in de Google Play Store op de groene knop voor het installeren drukt, dan verschijnt er een dropdownmenu. Daar kies je het Android-apparaat uit waar je de app op wil installeren. Voila!

Android TV installatie
Android TV-apps installeren via je smartphone (Afbeelding: Reddit, u/avigi)

 

Het is een zeer fijne opzet, maar uniek is hij niet voor Android-gebruikers. Via deze weg is het namelijk ook mogelijk om applicaties op je smartwatch te downloaden.

Gemakkelijker apps installeren

Op onze smartphones hebben we de optie nog niet gezien. Dus wellicht is dit een eerste stap naar een uniforme manier van applicaties installeren op het Android-platform. Dit is een prima alternatief, aangezien je geen gedoe hebt met toetsenborden op afstandsbedieningen of stemassistenten die niet naar je commando’s luisteren.

Het is nu wachten op Google en het besluit de opties naar iedereen uit te rollen. Omdat dit nieuws niet direct bij Google vandaan komt, en dus nog onbevestigd is, is het moeilijk te zeggen wanneer dit gebeurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reddit

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!