WhatsApp komt met ideale functie voor echte creatievelingen

Apps Jeroen Kraak 24 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je WhatsApp en ben je ook nog eens creatief? Dan heeft WhatsApp nu de ideale functie voor jou. Je kunt je eigen stickers maken.

WhatsApp krijgt er elke keer weer nieuwe functies bij. Zo kunnen we inmiddels ook genieten van stickers in de gesprekken. Soms is het de ideale tool om even iets duidelijk te maken, of juist om iets grappigs te tonen. Je kunt ze natuurlijk downloaden, maar veel leuker is natuurlijk om ze zelf te maken. Toch kan dit lastig zijn, omdat je hiervoor een programma van derden moet gebruiken. Met de nieuwe update van WhatsApp hoeft dat niet meer.

Stickers in WhatsApp

Stickers in WhatsApp zijn natuurlijk een ideale manier om jezelf te uiten. Daarmee heb je net wat meer opties dan met emoji, bovendien kun je zelfs je eigen foto’s gebruiken zodat het nog duidelijker wordt wat je bedoelt. Nu heeft de berichtendienst een optie waarbij het allemaal nog makkelijker is. Je kunt nu zelf je stickers maken in de app zelf.

De nieuwe functie is ontdekt door Mukul Sharma. Hij zag een nieuwe knop in de betaversie van WhatsApp. De functie blijkt bovendien al te werken. Als je nu meteen aan de slag wil, is er wel een grote maar. De functie is nog niet beschikbaar op je telefoon. Je kunt de stickers nu alleen nog maken via WhatsApp Web. Je hebt dus een PC nodig om de functie te gebruiken.

Zo maak je ze

Stickers zijn simpel te maken via WhatsApp. Je kunt makkelijk beelden uitsnijden, roteren en aanpassen. Het scheelt je veel zoekwerk in de App Store en Google Play, aangezien je stickers alleen nog kunt maken via apps van derden.

WhatsApp geeft gebruikers duidelijke waarschuwing voor gesprekken

De grote vraag is natuurlijk wanneer jij precies van deze functie gebruik kunt maken. De functie is nu beschikbaar in de beta-versie van WhatsApp Web. Het is nog onduidelijk wanneer Meta de functie uitrolt voor alle gebruikers van de webversie en of deze ook naar de iOS- en Android-versie komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!