Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 17 nov 2021

Ziet je Google Play Store er anders uit? Je bent niet de enige!

Google heeft een het uiterlijk van de Play Store wat aangepast. Daardoor ziet het er nu iets anders uit wanneer je een app wil downloaden.

Google sleutelt regelmatig aan de Play Store. Ook het uiterlijk van de appwinkel wordt regelmatig aangepast. Ook nu verandert het bedrijf weer een onderdeel, wat je wellicht al is opgevallen. De ‘last updated’-sectie is namelijk verdwenen bij een aantal gebruikers.

Veranderingen in de Google Play Store

De opvallende move werd voor het eerst gemeld op Reddit. Daaruit blijkt dat Google op dit moment bij een select aantal gebruikers de ‘last updated’ heeft weggehaald bij een app. Hierdoor kun je niet meer in een oogopslag zien welke versie je app heeft en wat de veranderingen er zijn. Dat kan natuurlijk erg onhandig zijn.

Wellicht denk je misschien dat het gaat om een bug, maar dat lijkt niet zo te zijn. Er zijn dan ook op het Reddit-draadje veel reacties gekomen. Het lijkt dus een bewuste keuze van Google te zijn. Het is een soort A/B-test waarbij Google de twee mogelijkheden vergelijkt.

Google Play Store Last Updated
De Google Play Store is veranderd. (Afbeelding: Android Police)

Zo check je de versie van een app

Toch is het mogelijk om te checken of je daadwerkelijk de laatste versie van app bezet. Hiervoor moet je naar de app zelf in de Play Store. Door kaart met informatie van een app te bekijken, kun je zien welke versie je precies bezit en wanneer de app voor het laatst is geüpdatet.

De laatste tijd is Google flink bezig met het doorvoeren van veranderingen aan haar diensten. Zo hebben we laatst ook al de dislikeknop zien verdwijnen op YouTube. Deze beslissing kon op de nodige kritiek rekenen. Het lijkt erop dat deze verandering wat minder significant is. Daarnaast komt ook Google Maps met een nieuwe functie. Daar zie je nu hoe druk het is bij bijvoorbeeld een winkel. Ideaal nu we weer meer rekening moeten houden met de Covid-situatie.

Reageer op artikel:
Ziet je Google Play Store er anders uit? Je bent niet de enige!
Sluiten