Google Maps komt met feature waar we binnenkort veel aan hebben

Apps Wesley Akkerman 17 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Maps presenteert nieuwe functies waar consumenten binnenkort veel aan gaan hebben, namelijk Area Busyness en Directories. Dat laat de Amerikaanse techgigant weten op zijn eigen blog. Zo houden we allemaal ons hoofd koel tijdens de feestdagen en de koopfestijnen die daar vaak aan vooraf gaan.

De populaire kaartendienst Google Maps krijgt twee nieuwe functionaliteiten, die Google wereldwijd uitrolt in de komende weken. De nieuwe opties komen naar zowel Android als iOS, dus niemand wordt hierin overgeslagen. De eerste nieuwe functie heet Area Busyness, waarmee je een indruk krijgt van de drukte binnen een bepaald gebied.

Google Maps krijgt nieuwe functies

Via een optie als Area Busyness achterhaal je snel wat een goed moment is om te winkelen. Google combineert hiervoor verschillende data. Denk dan aan trends omtrent drukte in winkels en de locaties die eromheen liggen. Zo weet je heel snel wanneer het op een bepaalde plek ontzettend druk of juist heel rustig is.

Google Maps
Google Maps (Afbeelding: Google)

Zo zie je ook heel snel wanneer het een goed moment is om nog wat kerstinkopen te doen. Handig voor wanneer je nu graag mensen ontloopt of gewoon niet van al de drukte in de winkelstraten houdt. Daarnaast licht Google Maps ook ‘hotspots’ uit voor mensen die nieuw zijn in een bepaald gebied.

Door grote gebouwen navigeren

Met de optie Directories wil Google Maps voorkomen dat je verdwaalt in winkelcentra, vliegvelden en stations. Zo zie je binnen de app welke winkels er in een winkelcentrum zitten, waar de lounges zich op vliegvelden bevinden, waar je kunt parkeren en nog veel meer. Met hulp van de app zoek je dus heel gericht.

Daarnaast zie je of een bepaalde locatie open is, hoe goed die beoordeeld wordt en op welke verdieping die zich bevindt. De twee bovenstaande functies komen ook naar Nederland toe, maar een precieze datum is nog niet bekend. Tussen nu en de feestdagen zitten nog wat weken, dus er is nog genoeg tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen